KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Részt vettünk a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson

2021. szeptember 26.

A Budapesti Demográfiai Csúcs 2015 óta minden második évben az a fórum, ahol politikusok, egyházi vezetők, szakértők, a média, a vállalati szektor és a tudomány képviselői megvitatják a legfontosabb, családokat érintő aktuális kérdéseket. Az idei csúcstalálkozó a Várkert Bazárban 2021. szeptember 23-24-én valósult meg. Központi témája a demográfia és a fenntarthatóság volt.

Az eseményen felszólalt Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett többek között cseh és szlovén kollégája, Andrej Babiš és Janez Janša, valamint Aleksandar Vučić szerb elnök és Mike Pence volt amerikai alelnök is.

A családi közösséget ma sokan támadják, megkérdőjelezik. Ezért idén a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs időszerűbb, mint valaha. Célkitűzésünk egy olyan platformot létrehozni, amely lehetőség a közös gondolkodásra, tapasztalataink megosztására annak érdekében, hogy egy gyarapodó, a családi értékeket továbbvivő, és környezetünket óvó nemzetet hagyhassunk a gyermekeinkre. 

Eme gondolatmenettel egyetértésben részt vett az eseményen a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének vezetősége nevében Márton Zsuzsanna elnök, Makai Boglárka titkár és Hideghéthy Andrea sajtós munkatárs.

A Budapesti Demográfiai Csúcs eddigi története végigkíséri a családok megerősítését célzó törekvéseinket. A hatékony családpolitika és a sikeres gazdaságpolitika kölcsönhatására épülő magyar modell képes arra, hogy eredményes válaszokat adjon a demográfiai válságra. Európában Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv és a házasságkötések száma, csökkennek a válások és az abortuszok. 
A minket körülvevő világ folyamatosan változik, az egyéni érdekek az élet egyre több területén írják felül a közösségi érdekeket, a családi értékeket érő ideológiai támadások sokasodnak, a járványhelyzet pedig rég nem látott kihívások elé állította közösségeinket. Meg kell erősítenünk a családbarát értékek melletti közös elkötelezettségünket, és erőforrásainkat minél inkább a családok jó- és jóllétének szolgálatába kell állítanunk. Ennek kulcsa az összefogás, a közös gondolkodás, a továbblépési lehetőségek azonosítása, a jó gyakorlatok megosztása, amelyre a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs kiváló alkalmat biztosított.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék