KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok szeptemberi beszámolója

2021. október 1.

A Gyermekbarátok csapata az augusztus 30. a Mosolytenger fesztiválon is jelen volt. Örömmel fogadtuk a meghívást, és vettünk részt. Volt karikadobálós, zsákban ugrálás, memória játék, helykereső, párkereső, puzzle. De készültünk találós kérdéssel a gyerekeknek, nagyobbaknak, illetve a szülőknek is. Nagy örömmel vettek részt a szülők is a feladatokban és így ők is hozzásegítették a gyerkőcöt a garas gyűjtéshez. A leg apróbb csöppségekről sem feledkeztünk meg, számukra a legegyszerűbb összeillesztős baba puzzle játék volt elkészítve.  A Gyermekbarát csapata boldog volt, hogy oly sokan jöttek és játszottak velünk.

De ha szeptember, akkor városnap.  Zenta város napjára egyesületünk tagjai kigondoltak egy ötletet és örömmel leptük meg követőinket. Egy röpke ismertető lett írva Zentáról, majd mondatonként kiosztottuk a szöveget a gyerekeknek, akik örömmel megtanulták a rájuk eső szöveget. Majd egy időpont egyeztetés után a kamerás mindezeket a betanult mondatokat felvette, majd összevágta kisfilmnek. Számunkra ez egy csodás kisfilm lett. A gyerekek nagyon élvezték, hogy részt vehettek ebben az összeállításban.

A következő programunkat, a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségének támogatásával szerveztük meg, szeptember 19.-én.

Nagycsaládos kirándulást szerveztünk a Palicsi állatkertbe majd kora délután ellátogattunk Ludasra a Furioso szabadidő központba.

Tagcsaládjaink és állandó program látogatóinkat vittük el egy szép kirándulásra. Szombat reggel már izgatottan érkeztek a gyerekek a szülők kíséretében a kijelölt találkozó helyre. Nyolc órakor már mindenki megérkezett vidáman.

Az autóbuszon vidám gyermekhangok hallatszódtak és a szülők elmerültek szintén a beszélgetésben.

Megérkeztünk Palicsra az állatkerthez, majd egy kis felhívás a gyerekeknek, hogy mire figyeljenek és szabályokat betartani.

Nagy érdeklődéssel figyeltek, bejártuk az állatkertet és minden állatot megnéztünk. Észrevétlenül eltelt az idő, és 12 órakor újra gyülekeztünk az autóbusznál. Nagyon figyelmes volt mindenki, és így a csoport gond nélkül már az autóbuszon ült. Nos, hogy hova is megyünk már kérdezték többen, de ez volt a meglepi. Ludasra érkeztünk, ahol kedvesen fogadtak a Furioso élménypark dolgozói. Egy igazi szabadtéri játék lehetőségek, sőt lovagolás és lovas kocsizás is volt a programban. Megtekintettük a jurta házat, és a különféle lehetőségeket, hogy mi is vár ránk. A vezetők folyamatosan foglalkoztak a gyerekekkel, és a szülők segítségével ki is próbálhattak mindent. Falmászás, kalandpark, íjászat, lovaglás, kocsikázás, de volt tranbuli, csocsó asztal, foci és még sok apróság.

A program végére mindenki fáradtan ballagott az autóbuszra. A szabadban a családi program igazi lelki feltöltődés volt számunkra.

Köszönjük, a Kárpát-medencei Családszervezet Szövetségének és a Tempus Közalapítványnak, hogy lehetőséget kapott a Gyermekbarátok Egyesülete, megszervezni ezt a kirándulást.

Mindenkinek nagy élmény volt.

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS