KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tanulmányi úton – Ópusztaszer és környéke

2021. október 1.

A Sámuel Alapítvány a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület jóvoltából egy három napos eseménydús és lélekemelő kiránduláson vehetett részt.

 

 

A 2019 óta tervezett alkalom Isten kegyelméből 2021. szeptember 28-30 között valósulhatott meg. 33 főből álló csoportunk a kedd reggeli órákban indult el Beregszászból a csapi határátkelőre.

A késő délutánig tartó vonatozást követően megérkeztünk Kistelek állomásra, ahol a házigazda, Deli Zoltán, az Egyesület elnöke, Kiss Fehér Zsófia, az egyesület titkára, illetve munkatársaik várták csoportunkat. A kedves fogadtatás rögtön feledtetette velünk az utazás fáradalmait. Miután megérkeztünk az Erdei Vendégházakba, Pitó Enikő és Kiss Andor fogadott minket, akikhez ott tartózkodásunk folyamán bármilyen kérésünkkel bátran fordulhattunk. Ezután Szombathelyi Árpád helytörténész előadása és kötetlen beszélgetés, vacsora következett. A gyerekek megérkezésünk után pár perccel birtokba vették az udvaron lévő kerékpárokat és jó barátságot kötöttek a házőrző kutyussal.

Szerda reggel újult erővel indultunk el az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, ahol az Emlékpark igazgatóhelyettese fogadta csapatunkat és kellemes sétánkat Kardos Tamás idegenvezető kísérte. Ezután következett kirándulásunk fénypontja, amikor is megtekinthettük a Feszty-körképet. A lélegzetelállító, monumentális alkotás igazán maradandó emléket hagyott mindannyiunkban. A finom ebéd elfogyasztása után a gyerekekre lovaglás és íjászkofás várt. Az emlékparkban 3D-s moziban nézhettük meg a Szeri monostorról és magyarságunk történetéről szóló dokumentumfilmeket. Utolsó programunk a Csillagösvény Labirintus volt, ahol vidám órákat töltöttünk együtt. Gyerekek és felnőttek egyaránt jól éreztük magunkat és nagyokat nevettünk. A napot a finom vacsora után kötetlen, kellemes beszélgetéssel zártuk.

Csütörtök reggel fájó búcsút vettünk vendéglátóinktól és a mihamarabbi találkozás reményében köszöntünk el.

Hálás szívvel köszönjük meg Istenünknek, aki meghallgatta imáinkat, valamint kedves vendéglátóinknak és a Kárpát-medencei Turizmus Egyesületnek a felejthetetlen élményt.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár