KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Udvarhelyszéki Anyák szeptemberi beszámolója

2021. október 6.

Az egyesület önkéntes csapata az augusztusban nagy sikernek örvendő Családok Hete, egy hetes rendezvénysorozat és a 10 éves Séta a szoptatásért rendezvény alkalmával szervezett kiállítás alkalmával megerősítést kapott, hogy van igényük a családoknak a minőségi, együtt töltött időre, programokra, és örömmel, teli lendülettel tervezünk továbbra is programokat számukra.Az "Anya melegében (l)enni" fotókiállítás eredetileg 10 napra volt tervezve, de akkora népszerűségnek örvendett, hogy a város vezetősége kérte, hogy tovább lehessen megtekinteni, így csak augusztus végén került elbontásra.

 

Szeptemberben, az augusztusi 3 hetes nyári szabadság után újraindultak a rendszeres programjaink: Kismamatorna, a Baba-mama, az Ölbeli játékok-mondokázó és a Gyermektáncház csoportjaink. Az ölbeli játékokat „kinövő” csoportba járó szülők részéről igény fogalmazódott meg egy Tipegő tánccsoport megalakulására, mely most az iskolakezdéssel indult útjára.   

Szeptember közepén megszervezésre került az Őszi Bababörze – Használtruha Csere - Bere Vásár melynek célja, hogy a családok egymást segítsék kinőtt ruhák, cipők, játékok, babakocsik és egyéb babázás, kis és nagyobb gyermekkorban használt tárgyak, eszközök csereberélésével.

Szintén a Családok hete rendezvényen fogalmazódott meg az igény a családok részéről, hogy szeretnének egy interaktív családos hordozós napon részt venni, így került megszervezésre a „Hordozós workshop – Mindent, amit a hordozásról tudni kell„ gyakorlati felkészítő, mely nagyon családias hangulatban telt.

Szeptember utolsó hetén felnőtt néptánctábor tartottunk, majd a hónapot egy interaktív beszélgetéssel zártuk pszichológus, család és párterapeuta segítségével „Hisztiveszély” címmel.

Egyesületünk  részt vesz a 10 Fuss Neki adománygyűjtő rendezvénysorozatba „Ölelésben” címmel, melybe nagy örömünkre több apa és még külföldről is jelentkezett Nagykövet, most erre a nagy napra készülünk, melyet szintén családiasra tervezünk.

 

 Fekete Éva  

Udvarhelyszéki Anyák Egyesületének elnöke                                                                                                                                                                         

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék