KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládos október

2021. október 30.

Szeretnénk egy rövid beszámolót nyújtani a kedves olvasóknak a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete októberi programjairól.

Gyönyörű napsütéses időben vett részt egyesületünk 100 tagja október 9-én Nyíregyházán, a NOE Őszi találkozóján.

A Sóstói Múzeumfaluban-mivel Tiszavasvári nincs messze Nyíregyházától- már több alkalommal jártunk akár egyénileg, akár csoportosan, de mindig tud számunkra újat mutatni, Nagyon szeretjük ezt a helyszínt! A népi hagyományaink szépségei nyújtottak ismét maradandó élményt, de számos egyéb, változatos program várt bennünket. Többen délután a szomszédos állatkertbe is ellátogattak.

Jó volt találkozni ismét az ország minden szegletéből érkező nagycsaládos barátainkkal.

Köszönjük szépen a nyíregyházi nagycsaládos egyesületnek, s vezetőjének, Németh Zoltánné, Marikának a vendéglátást! Köszönjük szépen a Múzeumfalu vezetőségének, elsősorban tiszavasvári jó barátunknak, Baloghné Szűcs Zsuzsának a fogadtatást, a kedvességet és a szervezésben, a program lebonyolításában nyújtott áldozatos munkáját! Szeretnénk megköszönni minden tiszavasvári nagycsaládos nevében Nyíregyháza városának és városvezetésének is azt, hogy egy ilyen gyönyörű városban, s környezetben tölthettünk el egy vidám napot. nem utolsó sorban köszönjük a NOE-nak és a NOE Felső-Tisza Régiónak is  a támogatást és a szervezést!

 

   A Civil Összefogás Fórum és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége közreműködésével egy adomány átadó ünnepségen, Nyírteleken vehettünk át egy befőző automatát október 17-én. Két civil szervezet és egy önkormányzat kapta ezeket a gépeket, amelyekkel valódi, egészséges és ízletes termékeket lehet készíteni. A nyírteleki önkormányzat étkeztetésért is felelős NYÍR-TEL-SZOL Nonprofit Kft., a NOE Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete és a kálmánházi Nyírségi Segítő Kéz Alapítvány képviselői kapták kézhez az adományokat. Nagy örömünkre szolgált, hogy a 3 kiválasztott szervezet között voltunk mi is. Így már a tagcsaládjaink 2 befőző automatával munkálkodhatnak, melyeket a Civil Házban nyitvatartási időben bármelyik tagcsaládunk bátran használhat.

Október 23-án délután egy "nagy közös befőzés" alkalmával fel is avathattuk a legújabb készüléket. A délután folyamán egy igazi "tökfaragó" és "befőző" délutánon fogadta a tagcsaládokat. Szorgos kezek pucolták a finom őszi gyümölcsöket, s a befőző automatáink segítségével készültek a finom befőttek. 9 családi csapat versenyzett ezután: szebbnél-szebb faragott és díszített tökök készültek el, amelyet a zsűri értékelt, s mindenki ajándékban részesült. Gratulálunk a helyezetteknek, s minden csapatnak! Közben édes sütőtök sült a Civil Ház konyhájában, amelyet forró teával fogyasztottunk el közösen. Szeretnénk megköszönni a felnőttek és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok segítségét a program során!

   Nagy örömünkre szolgált az is, hogy a két befőzőkészülékkel előállított és több családunk által otthon elkészített befőttekből, lekvárokból, szörpökből, savanyúságokból összesen 60 üvegnyi szeretetet szállítottunk október 24-én a "Szeretet ízei" átadó ünnepségre, a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központba. Egy emléklappal, s egy kis ajándékkal köszönték meg a jelenlévőknek a szeretetből érkezett felajánlásokat.

 

 

                                                                                   Lévai Andrea, egyesületi elnök

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS