KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok októberi beszámolója

2021. november 1.

A Gyermekbarátok egyesülete újra aktív volt október 8.-án

Zenta község minden elsős diákjai ajándékcsomagot kapott. Háti tornazsákkal, kulcstartóval és egy kis édességcsomaggal kedveskedtünk nekik. Mint minden évben, a gyermek héten programmal kedveskedünk a gyerekeknek, a Művelődési Házban, de ez az idén másképpen zajlott a vírushelyzet miatt, a gyermekek védelme érdekében.  Mi magunk látogattunk el az iskolákba, és vittük a meglepetés csomagot.

Egy versmondó kislány is velünk tartott Ivković Viktória, majd a szerb diákoknak is verset mondott Tamina Stojšić illetve Lazar Samardžić, így a műsor hiányában legalább verset hallhattak a kisdiákok. Boldogan adtuk át a csomagokat, amit minden tanító és kisdiák örömmel fogadott.

Az ajándékok megvásárlására a helyi gyermekjóléti akciótervben pályáztunk és nyertünk rá támogatást.

Nem sokat tétlenkedtünk, október 16-án, szombaton délelőtt a Gyermekbarát székhelyén vártuk a sétára kedvet kapott gyerekeket és szülőket, majd le sétáltunk a Népkertbe. A tágas tér és a játszótér már meghozta a kedvet a játékra, és a fák alatt a levelek alól megbúvó, makkok és gesztenyék kerültek elő. De bőven találtunk színes leveleket és érdekes kis tobozokat. A jókedvű gyerekek később aszfalt firkát készítettek, ami után a labda is előkerült. A táska mélyén megbújt kötél sem maradt el, hogy ne avassuk fel egy kötélhúzással és később több köteles játék ötlet is ki lett próbálva. A sántaiskola is megfárasztotta a fiatal gyerekeket, így jól esett nekik az uzsonna, amivel megleptük őket. Készítettük nekik a zsíros kenyeret finom édes hagymával, de lekváros és csokis kenyeret is fogyaszthattak. Miután mindenki jól lakot, még egy kis séta következett és aztán lassan ballagtunk vissza a kerékpárokért az egyesület udvarába. Úgy gondolom, hogy a kellemes időtöltés, hogy a természetben kicsit megfeledkezve a mindennapi gondoktól, mindenkinek jól eső kikapcsolódás volt.

A Gyermekbarátok egyesülete egy újabb felkérésnek tett eleget.

A Kéz a Kézben civil szervezet október 28.-án megrendezte a 3.verseny-játék-móka kupát.

A sportverseny következő képen zajlott: első részben gyorsasági versenyszámok, a második részben ügyességi feladatokat kellett teljesíteni a fiataloknak, gyerekeknek. A versenyen 6 csapat vett részt: Bácsfeketehegyről, Becséről, a Thurzó iskola alsós kisegítő tagozatáról 2 csapat valamint a Kéz a Kézben 2 csapata. A csapatokat kiváló sportolók vezették és koordináták. És addig még a pontokat összesesítették, és a csapatok helyezését megbeszélték addig mi táncoltunk. A Gyermekbarátok programon is jól ismert zenére, különféle mutogatós gyerekdalokra, a vonatozás és a kacsa tánc sem maradhatott el. A jóízű kis tánc után következett az érem osztás és a csoportkép.

 

 Október 30-ára tökfaragást illetve tökös kézműves feladatot hirdettünk meg.  

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS