KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Orosházi hírek

2021. november 1.

Nagyon szorgos-dolgosra sikeredett ez az őszi hónap a Nagycsaládos egyesületben! Dolgoztunk, szerveztünk, gyűjtöttünk, javítottunk, karban tartottunk, segítettünk!

Mindennapos dolgaink rendben, beosztás szerint mennek, ez a tescós élelmiszer adományok szervezése, szállítása, elosztása, adminisztrációs feladatai.

Mindennapos munkát igényel a beérkező használt ruhanemű és vegyes adományok átválogatása,  rendszerezése, zsákolása.

Családjaink számára helyi kiskereskedőktől e hónapban több lehetőséget tudtunk nyújtani kedvezményes áron: zsákos krumpli, zsákolt cékla, faragni való tök, heti rendszerességgel kézműves sajt és joghurt vásárlási lehetőség.

Nagyot dolgoztunk , takarítottunk az egyesületi házban, rendeztük az udvart, elbontottuk az udvari veszélyessé vált tetőt, sőt az ügyes apukák a ház tetőzetén is végeztek javításokat!

Csatlakoztunk a „Szeretet íze” NOE-s programhoz, egyesületünk 86 üveg finomsággal, befőttel, lekvárral járult hozzá. A hozzánk beérkező Dél-Alföldi régió 578 üveges felajánlásával együtt mintegy 2300 üvegnyi önzetlen felajánlást tudott elosztani a NOE a rászoruló családoknak.

A sok munka után és mellett saját, jó hangulatú Tökfaragó Napot szerveztünk. Ügyeskedtünk, szép őszi tálakat dekupázsoltunk, amin hazavihették az elkészült gesztenye figurákat, kis cserépmanókat, őszi levélképeket, textil tököcskéket. A vidám sorverseny állomásai is mind a tökről szóltak! Sőt, az előtérbe telepített sütőben sütőtökös muffint sütöttek a lányok! A komoly munkát igénylő tökfaragás és a diókapkodó verseny után stílszerűen kolbász zsíros kenyeret fogyaszthattunk finom, illatos meleg teával!

NOE Őszi Találkozójára, Nyíregyházára is elutaztunk egy autóbusznyi vidám csapattal. Szép időnk volt, színvonalas programot láttunk, a Sóstói múzeumfalu bővelkedett a látnivalókban. A délutánt kedvezményes belépővel a látványos, hatalmas nyíregyházi állatkertben tölthették  a családjaink.

Munkával segítettünk a városi Tökfestő Napon a művelődési házban. Nagyon sok kicsi és nagyobbacska gyerek hatalmas lelkesedéssel festett vidám és érdekes, kisebb, nagyobb tököket, önállóan, vagy segítséggel! szép munkák születtek! Az öszi szünetben az Alföld Gyöngye Szállóban is napi beosztással animátorként álltunk rendelkezésére azoknak, akik igénybe vették.

A Szent Ágota Gyermekvédeli Szolgálat élményprogramja is a tökfaragás jegyében telt. Egyesületi házunk szívesen ad otthont mindig számukra!

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS