KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Don Bosco Családok Egyesületének októberi beszámolója

2021. november 2.

Az Egyesület szervezésében immár második éve rendezi meg az Arany- és ezüstlakodalmat, valamint a jubiláló házaspárok szentmiséjét (az 5,10,15,20,30,35,40,45,55 és a 60 éves évfordulót).

- Október 3.-án tartottuk meg az arany-és ezüst lakodalmasok szentmiséjét a muzslai Szüz Mária Szent Neve templomban, amelyen 2 arany- és 14 ezüstlakodalmat ünneplő házaspár vett részt.

A szentmise után agapéval készültünk a házaspároknak, valamint tortával,kávéval és üdítővel kedveskedtünk nekik.

 

 

Október 10.-én hasonló rendezvénnyel készültünk,azzal a különbséggel, hogy most a jubiláns házasoknak(5,10.15.20.30.35.40.45.55 ,és a gyémántlakodalmasoknak) szerveztünk szentmisét. 8 pár jelentkezett e rendezvényre és része lehetett ennek a csodálatos napnak. A legidősebb házaspár 56 éve házas és elárulták nekünk, persze csak egyest-mást, hogy mi a titok a jó és a hosszantartó házasságban. A jubilánsok között volt egy 35 évet ünneplő házaspár, akitől ered valójában ez a rendezvény, mert a házas hétvégesektől örököltük, ők pedig voltak a fő szervezők.Sok-sok tapasztalattal rendelkeznek e téren és sok tanáccsal láttak el bennünket, hogy a jövőben még sikeresebb legyen.

 

 

Október 23.-án a KCSSZ és a DBCSE közös program keretén belül megtartottuk az I.Jubiláns bált.A covid-járványhelyzet szigorítása végett nem úgy sikeredett ahogy elterveztük, de mindent megtettünk annak érdekében, hogy jót szórakozzunk és kikapcsolódjunk. Mindössze 78 személy (a tervezett 120 volt) vett részt e rendezvényen az alkalmazotakkal együtt (betartva a 4 m2/személy szabályt), ezek közül 7 jubiláló házaspár, akik jelen voltak az október 3-án illetve október 10-én tartott szentmiséken. A bál elején megemlékeztünk az 1956-os forradalomról ,valamint egy pár mondattal bemuttattuk a résztvevőknek az Egyesületünket(DBCSE-t) és Szövetségünket(KCSSZ-t)is.

Sarnyai Attila,A Don Bosco Családok Egyesületének elnöke

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS