KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Továbbra is Márton Zsuzsanna az elnöke a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének

2021. november 23.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ) olyan egyedülálló családszervezet, amely a magyarországi és a határon túl élő magyar családokkal foglalkozó civil szervezetek szövetségeként határozza meg magát. A november 20-21-i hétvégén, Budapesten, Tisztújító küldöttgyűlést és Rendkívüli közgyűlést is tartottak.

 

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének Tisztújító küldöttgyűlése a szervezet háromtagú elnökségébe újraválasztotta Márton Zsuzsanna elnököt, a partiumi Asociata Pro Agriensis Egyesület képviseletében és Gajda Nóra elnökhelyettest, a délvidéki Kolibri a Családokért Egyesület képviseletében, valamint bizalmat szavazott Lévai Andrea elnökhelyettesnek, a Tiszavasvári Nagycsaládosok Egyesülete képviseletében. Pataki János leköszönő elnökhelyettes, a KCSSZ korábbi elnöke sok sikert kívánt az Elnökség munkájához.

 

Márton Zsuzsanna fontosnak tartotta, hogy a Himnusz közös eléneklését követően a küldöttek egyperces néma felállással emlékeztek meg azokról a szervezeti tagokról és hozzátartozóikról, akik már nincsenek közöttük.

 

Kiemelte: „Sajnos a koronavírus nem kiszámítható, azonos ütemben terjedő vírus. Az öt régióban, ahol a KCSSZ jelen van, hol itt, hol ott üti fel jobban a fejét, súlyosbodik, nehezíti a mindennapjainkat, veszélyezteti az életünket. Nekünk nemcsak a magyarországi járványügyi helyzetet kell figyelembe vennünk, hanem másik négy ország törvényeit, szabályozásait, adatait is, hiszen felelősséggel és elszámolással tartozunk minden tagszervezetünk felé.”

 

A továbbiakban a küldöttgyűlés napirendi pontjai szerint jóváhagyta az elnökség és a jelölőbizottság 2021. október 15. és 2021. november 20. közötti időszakban tett intézkedéseit és jognyilatkozatait. Megerősítette a 2020. május 30. napján tartott rendkívüli közgyűlés ülés nélküli döntéshozatalának beszámolóit, jelentéseit, illetve a 2021. évi költségvetési tervezetet.

 

A tisztújítás mellett megválasztásra kerültek a Felügyelő Bizottság és a Jelölő Bizottság tagjai is.

 

A Felügyelő Bizottság összetétele nem változott, az Elnökség jelölését elfogadta: a Felvidékről – Pásztor Csaba, valamint Magyarországról Németh Zoltánné és Tímár Imréné.

 

A Jelölő Bizottság öt tagja az Elnökség jelölésére: Szilágyiné Bella Margit (Magyarország), Szabó Dóra (Délvidék), Sipos Géza (Kárpátalja), Nyáguy Ferenc (Erdély), Hideghéthy Andrea (Felvidék).

 

Az Alapszabály legfontosabb módosításának eredményei

 

A következő nap is tartalmas munkával telt, mert 2021. november 21-én, szintén Budapesten Rendkívüli közgyűlésre hívták a küldötteket, melynek egyetlen napirendi pontja az Alapszabály módosítása volt, mely 11 indítványban került előterjesztésre.

 

A szervezet további működése szempontjából az Elnökség összetételét érintő, legfontosabbnak ítélt kérdésekben a küldöttgyűlés egyhangúan elfogadta, hogy az Elnökség tagjainak a számát kibővíti hét személyre, melyek az elnök, egy elnökhelyettes és öt elnökségi tag. A módosító javaslat elfogadásával a szervezet elnökségében a Kárpát-medence minden régiója számára biztosítják a képviseletet. A közgyűlés elfogadta azt az indítványt is, hogy az Elnökség mandátuma 4 évre szóljon és korlátlanul újraválasztható legyen.

 

A küldöttgyűlés megerősítette, hogy a Szövetség rendes tagjai olyan civil szervezetek lehetnek, akik családszervezetként határozzák meg magukat.

 

Márton Zsuzsanna a módosító javaslatok elfogadása kapcsán elmondta: „A kibővített elnökség új kihívás elé állítja majd a Szövetségünket, azonban optimista vagyok, hiszen a járványügyi helyzet megtanított bennünket arra, hogy a Kárpát-medencében lévő távolságokat a technikai eszközök segítségével legyőzzük és mindennapi kapcsolatban legyünk általuk.”

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár