KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Eredményes társadalmi érzékenyítés Dunaszerdahelyen

2021. december 9.

A Szövetség a Közös Célokért társulás társadalmi programjának keretében Dunaszerdahelyen egészségkárosodott és fogyatékossággal élő fiatalok számára szervezett mentálhigiénés műhelymunkát.

 

A novemberben és decemberben megvalósuló programsorozat első alkalommal még személyes jelenlét mellett került megszervezésre az akadálymentesített Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban. A programra meghívást kapott Karaffa Attila alpolgármester is, aki a résztvevőkkel folytatott beszélgetés során tapasztalati szakértőként hallgatta meg a fiatalok véleményét egy-egy témakör kapcsán. Hangsúlyt kapott a városban megvalósuló akadálymentesítés, a parkolóhelyek biztosítása, illetve a kulturális rendezvények látogathatósága.

 

Hideghéthy Andrea vezetésével a műhelymunka lehetőséget adott arra, hogy a felvidéki mozgáskorlátozott fiatalok szerepet vállaljanak az őket érintő közügyekben és kifejezésre juttassák véleményüket, megosszák élményeiket.

 

A személyes találkozó kapcsán az alpolgármester Facebook-posztjában így nyilatkozott:

„A műhelymunkán, amelyet Hideghéthy Andrea a Szövetség a Közös Célokért társulással szervezett, több olyan életszerű dolgot is felsoroltak, amelyekre bizony mi nem fordítunk kellő figyelmet. Jó volt hallgatni a meglátásaikat, amelyek közül már tudtunk is egyet teljesíteni a polgármester úrral együtt.”

 

A beszélgetés során ugyanis felmerült, hogy a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ mögött biztosított parkolósávban nincs kialakítva mozgáskorlátozottak részére igénybe vehető parkolóhely. A találkozó után rövid időn belül Karaffa Attila örömmel értesítette az egészségkárosodott és mozgáskorlátozott fiatalokat, hogy a művelődési központ mögött megtörtént a mozgáskorlátozott parkoló kijelölése.

 

Az elért eredményt értékelve Hideghéthy Andrea elmondta: Tisztelettel kérjük a társadalom egészséges tagjait, hogy rendeltetésszerűen használják a számukra kijelölt parkolóhelyeket és legyenek tekintettel mozgáskorlátozott társaink szükségleteire.

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár