KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kincskeresés, hóemberépítés, adventikoszorú-készítés volt porondon Nagymegyeren

2021. december 17.

A nagymegyeri 23. számú Arany János cserkészcsapat egy Kalászcache nevű kalandra hívta a tagjait. Felvidék más településeihez hasonlóan Nagymegyeren is elrejtettek egy lelki táplálékkal teli „geoládát”.

 

Hogy a keresők ráleljenek a ládára, egy, a Szentíráshoz köthető rejtvényt kellett megfejteniük.

 

„A Vörös Róka kiscserkészőrsünk és a Harcos Tigris cserkészőrsünk tagjai vállalták a kihívást és előkerítették a kincset. Jutalmuk a felfedezés izgalmán túl egy-egy szentírási ige volt. Cserkészeink az ősszel, amíg tehették, a szabadban tartották közös tevékenységeiket, de a korlátozások miatt az év végéhez közeledve már csak online foglalkozásokra kerülhetett sor. Az ilyen és hasonló kihívásokkal a cserkészcsapat vezetői a négy fal között zajló foglalkozásokat szeretnék bővíteni némi kültéri aktivitással” – mondta el Csémi Szilárd „Kismedve”, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség (SZMCS) ügyvezető elnöke.

 

A Kalászcache az adventi quattro négy hétig tartó kihívásának második feladata volt, melyet a Kalász lelkiségi munkacsoport hirdetett meg.

 

Első feladatként a múlt héten elkészítették a cserkészközösség adventi koszorúját, advent harmadik hetében pedig részt kellett venniük legalább egy hajnali rorátén katolikusként, illetve igehirdetésen reformátusként.

 

„Cserkészeinkre még vár a negyedik heti kihívás, amit csak advent negyedik vasárnapján tudnak meg a játékosok. Aki mind a négy kihívást teljesíti, az majd az adventi quattro kiértékelését követően a Kalász tagjaitól egy meglepetésben részesül” – tette hozzá Csémi Szilárd.

 

Ezen kívül további kedves kis játékkal lepték meg a gyerekeket: meghirdettek egy hóemberépítő kihívást. A lurkók otthon építették fel a saját hóemberüket, majd lefotózták és elküldték a cserkészvezetőknek. Igyekezetükért cserébe pedig a vezetőik egy hósárkányt készítettek nekik.

 

A nagymegyeri cserkészek az év minden szakaszában a közösség aktív tagjai. Karácsony előtti feladataik közé tartozik például – immár hagyományosan – a betlehemi békeláng terjesztése. Bekapcsolódnak továbbá az ünnepek előtti adománygyűjtésbe: az összegyűjtött tartós élelmiszereket rászoruló családoknak juttatják el. Az évet pedig egy közös karácsonyi ünnepséggel tervezték zárni, ez azonban a járványügyi előírások miatt egyéni ajándékátadókra szűkül le.

 

forrás:parameter.sk

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék