KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Eseményekben gazdag ünnep volt Réven

2021. december 29.

Karácsony estéjén a révi református templomban Papp Csaba helyi lelkész a Máté irása szerinti szent evangélium, 2. részének 1, 2, 10 illetve 11 verseinek alapján szólt a jelenlévőkhöz. Igehirdetést követően csomagosztásra került sor. 

 

Hóhullás helyett zuhogó esőben hivták péntek este hat órakor a református templom harangjai a hiveket  az Istenházába. 

 

“Valahogy mintha kevesebben lennénk, mint eddigi ünnepeinken, talán az időjárás miatt”, mondta bevezetőjében az igehirdető, majd igy folytatta:”bármilyen hátráltató körülmény és környezet ellenére jó nekünk itt lenni, jó nekünk együtt ünnepelni, imádkozni; jó nekünk meghallgatni a karácsonynak a központi üzenetét : Megváltó született ma néktek. Ez minden egyes karácsonyi ünnepkörnek a központi üzenete. Nekem, nektek, mindenkinek megszületett a Megtartó. A napkeleti bölcseknek feltűnt egy csillag és tudták azt, hogy valami rendkivüli esemény fog történni a világban ezért elindultak e csillag nyomában. Kutatók szerint közel 2500-2600 km-t tesznek meg Jeruzsálem irányában, nem is volt gond addig, mig látták a jelet, a csillagot. Aztán valami történik és elveszitik szemeik elől a csillagot és nem tudják azt, hogy hogyan tovább. Ehhez hasonlitható a mi életünk is, haladunk karácsonytól karácsonyig, vagy csillagot vagy mást követve, fejtette ki a lelkipásztor. A felvett történet is mutatja azt, hogy igen fontos egész évben követnünk azt a jelet, azt az Istent, aki lelke által soha nem hagy magunkra, biztatta a jelenlévőket. Isten a bölcseknek is visszaadja  a csillaglátást és célba érnek. Remélem, hogy lélekben mi is mindannyian célba érünk, remélem, hogy lélekben eljutunk Bethlehenbe, mondta többel között Papp Csaba tiszteletes. 

 

   Igehirdetést követően a helyi fiatalok csoportos és egyéni előadók ünnepi műsora következett. Ezt követően a magyar  bethlehemes csoport tagjai vonultak be a templomba és kivántak kellemes karácsonyt a jelenlévőknek.  A templomi esemény a Csendes éj és a gyülekezeti ének eléneklésével zárult. Idén is a templomból kijövet kapták meg a gyerekek, fiatalok, idősek és a betegek az egyház által készitett 150 darab ajándékcsomagot. A hagyományokhoz hiven, karácsony első napján déli fél egykor, a templomi szertartásokat követően a falu központjában gyűltek össze a Réven meglévő felekezetek képviselői. A baptista, pünkösdista, görög- katolikus, református és ortodox egyház tagjai karácsonyi énekeket adtak elő, majd a helyi önkormányzat jóvoltából 470 ajándékcsomag került kiosztásra .

 

A Pro Rév Egyesület karácsony és új év között 60 ajándék csomagot osztott ki a nagycsaládosok és az idősek között.

 

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár