KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok decembere

2022. január 1.

Egyesületünk székhelyére is megérkezett a Mikulás, december 4.-én. A programot a Merkur Midnight tánccsoport tagjai nyitották meg, és vidám táncokkal kápráztattak el minden jelenlevőt. De a táncműsor után a résztvevőket is megtáncoltatták.  Majd a Mikulás vezetésével az egybegyűlt gyereksereg és szüleik elsétáltak a városháza aurájába, ahol a Betlehemes előadást nézhettük meg. Az előadás után vissza mentünk a Gyermekbarátok székhelyére, ahol a Mikulás kiosztani az édességcsomagot. A csomagosztás után csoportképet készítettünk. Hogy mit jelent számunkra a Mikulás program? – már hosszú évek óta ez a rendezvény az egyesületünk programja, és már hagyomány, hogy megszervezzük ezt a rendezvényt, és célunk a program megtartása.

 

A Zentai Gazdakör meghívásának tettünk eleget, december 11.-én délelőtt a Sportcsarnokban, kézműves foglalkozáson vettek részt a gyerekek, akik odalátogattak. Különféle karácsonyi alkotásokat készíthettek, Angyalkát, Adventi koszorút, Karácsonyfát, három féle képen, Csillagokat és Mézi babát. Mindezeket az elkészült alkotásokat boldogan vitték magukkal. Tagcsaládjaink gyermekei, boldogan vettek részt különféle feladatokban. A nagyobbjai kipróbálhatta a seprű készítést, a kisebbek pedig a tortadíszítő programban vettek részt. Élmény dús nap volt számunkra, hogy öröm és vidámság töltötte el a gyerekek arcát.

 

December 18.-án közös karácsonyi kézműves programot szerveztünk a Jézus Szt.Szíve plébánia állandó diakónusával Ivković Róberttal. A programunkra a kézműves alapanyagokat Ozsvár Tímea a Timea Virágszalon tulajdonosa biztosította, és az egész folyamatot, hogyan készítsék a gyerekek az ikebanát, végig a segítségünkre volt. Szebbnél szebb alkotások születtek. Miután mindenki elkészült, egy kis játék következett, ami megmozgatta a gyerekeket. A játék után Róbert mesélt és kérdezett a gyerekektől a karácsonyról, az ünnepről. Érdeklődve figyelték minden szavát. Végül a Betlehemes pásztorjátékot nézhettük meg. Mindeközben a Télapó is végig jelen volt és már nagyon várta, hogy kioszthassa minden gyereknek az édesség csomagját. Legvégül a közös kép következett.

 

Hálásak vagyunk mindenkinek, aki velünk tartott és továbbra is segítünk, programjainkkal és foglalkozásainkkal. Szeretnénk minden gyermeknek lehetőséget adni egy kis vidámságra.

 

Elérkezett az év vége és egybegyűlt a kis csapatunk is, akik egész évben azon voltunk, hogy a gyerekeknek minél színesebb és ötletesebb programokat szervezzünk. De most ezen a napon a mi gyermekeink és jómagunk részére ültünk össze. Kibeszéltük a szép pillanatokat, az emlékeket és már a következő év terveit szőttük, miközben a gyerekek is oda - oda szóltak, hogy alig várják a programot. Meglepetés volt a süti, de a karácsonyi csomag sem maradt el a gyerekek örömére. Az együtt töltött idő, öröm és vidámság volt mindenki számára.

 

Bízunk abban, hogy az elkövetkező évben is számíthatunk az önök bizalmára.

 

Köszönjük mindenkinek, a támogatást és reméljük, hogy jövőre is ennyi érdeklődő vesz részt egyesületünk munkájában!

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék