KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Folyamatosak a gyermekfejlesztési programok a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál

2022. január 10.

 2019-ben Eu-s közreműködéssel indult el az a koragyermekkori intervenciós program, amely hiánypótló a vidéken.

 

A program első évében a Szeretetszolgálat a saját szakembereinek képzésére fektette a hangsúlyt. A szakmai és gyakorlati tapasztalatok elsajátítását követően 2020-ban elkezdődhettek az alábbi tréningek:

 


- beszéd és mozgásfejlesztés
- gyógymasszázs
- neurofeedback tréningek
- Pető módszeres fejlesztések

 

A tréningek kezdetétől számítva több mint 5 500 fejlesztést bonyolítottak le különböző egészségügyi problémákkal küzdő gyermekek számára Kárpátalja szerte. Figyelemzavar, hiperaktivitás, rossz testtartás, megkésett beszédfejlődés, központi idegrendszeri sérülés, down-szindróma és egyéb problémák javítása, leküzdése, szinten tartása a program legfőbb célja. 

 

2022-ben Magyarország Kormánya támogatásával folytatódhattak a fejlesztések, amelyek hiánypótlóak Kárpátalja szerte, hisz olyan tréningek is elérhetőek a Szervezetnél, amelyek ritkának számítanak a környéken, vagy pedig teljesen elérhetetlenek a vidéken.

 

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és szakemberei a továbbiakban is várják a 0-14 éves korú gyermekek jelentkezését a programokra (beregszaszi.maltai@gmail.com email címen lehet jelentkezni).« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár