KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosolyvirág NADE februári beszámolója

2022. március 2.

Február 1.

Civilek napja.

 

Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg A CIVILEK NAPJÁnak. Az eseményről elsőként 1998-ban emlékeztek meg. A civilek napja arra hívja fel a figyelmet, hogy a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája milyen nagymértékben teheti jobbá az élet számos területét.

 

Civilek a Fiatalokért Egyesület egy kellemes hangulatú kerekasztal beszélgetés keretében emlékezett meg a Civilek Napjáról, melyen én is részt vettem Egyesületünket képviselve.

 

 

Február 4. Országos Civil Konferencia

 

 A Civilek Napja és a Civil Központok hálózatának 10 éves évfordulója alkalmából szakmai konferencia került megrendezésre a Groupama Arénában.

Ezen a jeles eseményen képviseltük a NADE-t, a Civilek a Fiatalokért Egyesülettől kapott meghívásnak köszönhetően. 

Átadásra került az Értékteremtő Közösségekért Díj. A díjat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át. 

A délelőtti szakmai program kerekasztal beszélgetéssel zárult.

Témája: Az elmúlt 10 év civil területeket érintő fejlesztések és eredmények. 

A délután fő témája: Miért érdemes civil szervezetben tevékenykedni, önkénteskedni? 

A szakmai programokon túl kulturális élmény részesei is lehettünk. Számunkra különösen felemelő volt a Debreceni Hajdú Táncegyüttes fellépése, akik velünk utaztak. 

A konferencia zárása után kicsit fáradtan, de jókedvűen indult haza a buszos csapatunk. 

Egyesületünket Karczáné Dancsi Margit és Ölyüs Mónika képviselte.

 

 

02.07. NADE Gyűlés

 

Jó hangulatban telt az esténk, az elmúlt 2 heti eseményeket beszéltük meg, majd Dorogi Lizy tagunk előadás tartott. Témája: Évtervezés 2022, sikeres célkitűzés és megvalósítás.  (Megnéztük, milyen okai lehetnek, hogy a kitűzött céljainkat nem érjük el. Hogyan is kellene jól célt kitűzni? Mit tehetünk, hogy eredményesen valósuljanak meg céljaink?) Az Ifi tagozat tásasjátékkal játszottak, a kicsiket kézműves foglalkozással várta.

 

 

02.12. Jubiláló házaspárok ünneplése

 

Egyesületünk a házasság hete keretében Nagyerdei szórakozó helyeit bejáró sétát rendezett jubiláló házaspárjainknak. Sok érdekes információt tudtunk meg Bécsiné Kléri Ágotától. A séta után játékos totón “adhattunk számot”, mit sikerült megjegyeznünk. A jubiláló házaspárjainkat emléklappal, ajándékkal köszöntöttük. A Nap is szépen sütött, jó volt kint a szabadban, a gyerekek is élvezték.

 

 

Február 15.

Már Debrecenben is van hova fordulniuk a bűncselekmények áldozatainak.

A kormány célja, hogy az áldozatsegítő központok 2025-re országos hálózatot alkossanak – közölte még tavaly áprilisban Varga Judit. Az igazságügyi miniszter akkor arról is beszélt, hogy 2020-ban megduplázták az áldozatsegítő központok számát, Papp László polgármesterrel pedig megegyeztek arról, hogy a jövőben Debrecenben is nyílik ilyen központ. Most pedig aláírták az együttműködési megállapodást és a központot is átadták a Tímár utcában. Az együttműködési megállapodást Egyesületünk is aláírta.

Legyen az Áldozatsegítő Központ a bizalom helye. Aki olyan terheket hordoz, amelyeket már nem tud egyedül elviselni, térjen be, kérjen segítséget, tanácsot és bízzon az ott dolgozó szakemberekben.

 

 

Február 15. Online Farsangi jelmezversenyt hirdettünk.

Szép számban érkeztek szebbnél szebb, ötletesnél ötletesebb farsangi beöltözések fotói. 

 

 

Február 21 NADE gyűlés.

 

Témáink: A Biztonságos digitális család. Digitális fogyasztás, szokásaink és rezsi-ehhez igazított védelem, szülői felügyelet az eszközökön, digitális házirend...

 

 

Február 26. 27. 28.

A Karitatív Testülettel élelmiszer gyűjtés, csomagolás az ukrán menekülteknek.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS