KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróvárt szépítették a nagycsaládosok

2022. március 28.

Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete csatlakozott ”Ne dobd el!” – városi szemétszedési, várostisztítási akcióhoz, amelyet az önkormányzat koordinált és ami 2022. március 22 és 26 között zajlott Mosonmagyaróvár több helyszínén.

 

Március 25-én fél négykor gyülekeztünk a Károly utca végén található körforgalma mellett. Tavalyihoz hasonlóan most is a körforgalomtól a Kiserdő úti a hídig, a Kiserdő és a panelok mögött található kézipálya, valamint az új park volt az egyesület számára kijelölt terület a szemétgyűjtésre. 20 fős csapattal vágtunk bele, nem kis lelkesedéssel és így viszonylag gyorsan végeztünk a feladattal. Ami nagyon örvendetes, hogy 13 gyerek/fiatal vett részt a szemétszedési akcióban. Ez jó alkalom volt arra, hogy különböző generációk összefogjanak és közösen végezzenek el egy olyan feladatot, ami egyidejűleg hasznos, példamutató és az elvégzett munka után jó érzéssel töltött meg minden résztvevőt. Hiszen így hozzájárultunk környezetünk tisztán tartásához, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítéséhez, a szebb és élhetőbb környezethez. A legfiatalabb résztvevő 6 éves volt, a legidősebb pedig 64.

 

8 zsák szemetet gyűjtöttünk össze. Zsákokat és kesztyűket az Önkormányzat biztosította. Felfedeztünk 2 nagyobb szemétlerakó helyet, amelyet lefotóztunk és az infót erről eljuttatjuk az Önkormányzathoz. Az összegyűjtött szemét túlnyomó része sörös és más italos fémdobozok, fél literes PET-palackok, továbbá elhajított papír zsebkendők, cigaretta csikkek, egyszer használatos poharak. A „különleges” találatok közé tartozott egy régi rádió, egy motorkerék. A szemétgyűjtés végén mindenkinek jól esett a jutalmul kapott csoki és üdítő.

 

Köszönöm a megjelenő családoknak, hogy eljöttek és közös élmények közepette teljesítettük a vállalt feladatot. Szeretném arra buzdítani az Egyesületünk tagjait, hogy amennyiben ősszel ismét lesz hasonló hulladékszedési akció, csatlakozzanak minél nagyobb létszámmal, hisz úgy gondolom nincs jobb annál úgy zárni egy napot, hogy valami fontosat és értékeset tettünk nem csak saját érdekünkben, de a saját városunk és környezetünk érdekében is.

 

Zseliznik-Pusztai Natália vezetőségi tag

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár