KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok áprilisi beszámolója

2022. május 2.

Egy doboz borítékolt szeretet. Levélbe zárt baráti szeretet.

 

A Gyermekbarátok is részt vettek a borítékok gyűjtésében, amivel a háborúból elmenekült gyerekek részére készültek. Minden boríték valami apróságot tartalmaz.  

 

Nyuszi futás a Népkertben.

 

 Szombaton 9.-én délelőtt megtartottuk a Gyermekbarátok hagyományos rendezvényét. Kezdetben borongós időjárás, de később a napocska is előbújt, így a program, amit már nagyon vártunk zökkenőmentesen zajlott. A Nyuszi és a gyerekek is összebarátkoztak. Futottak és közben a Nyuszi lesérült, de a gyerekek bekötötték fájós lábát, még a fülére is fásli került. Majd a tojás vadászat következett. Az ejtőernyős játék is jó hangulattal telt. A futóversenyt sem hagytuk ki, a gyerekek nagyon ügyesen próbálkoztak minél gyorsabban a Nyuszihoz futni. Majd a Nyuszival is lehetett fényképezkedni. 

 

Végül az emléklapokat és a nyuszi zselé cukrokat osztottuk ki. A program végén pedig a közös kép készült. Sajnos nem minden gyereknek volt türelme megvárni a csoportképet.

 

Mese délelőtt

 

Szombaton 23.-án megtartottuk a Mese délelőtt programunkat, ahol a mesemondónk Nagy Abonyi Szabolcs volt. A gyerekek figyelemmel hallgatták a mesemondót, aki oly beleéléssel adta elő meséjét.

 

A két mese után, következtek a játékok. Az ejtőernyős játék, minden gyermek kedvence, így nem hagytuk ki. Ezt követően, tojás, labda gyűjtés, torony építés, papír lépkedős, gyöngy zsákok, és a bekötött szemű labda keresés után mutogatós dalocskát énekeltünk. Mindeközben szörp és ropi volt készítve a gyerekek részére.  A vidám délelőtt gyorsan elröppent.

 

 

Május első vasárnapja, az Anyák napja, így a Gyermekbarátok egyesülete is, mint minden évben, megtartotta az Anyák napi kreatív kézműves foglalkozást.

 

Sok szorgos gyerek vett részt a programon. A foglalkozáson készíthettek az anyukák részére egy cserepes virágot, ami hurkapálcára, papírvirág és a krepp papír alapanyagokból készült el. De volt egy papírvirág, nyalóka kíséretében is.

 

Nagy kihívás volt a kisebb gyerekek részére mindezeket elkészíteni, de a szülők nagyon együttműködőek voltak, a nagyobb gyerekek pedig ügyesen megoldották a feladatot. A kis cserép hipp hopp meg lett tűzdelve a kézműves virágokkal. 

 

A Gyermekbarátok lelkes csapata, aktívan vesz részt, készül és tervez új programokat.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS