KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládosok egésznapos feltöltődése a Nyíregyházi Állatkparkban

2022. május 23.

Eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött a kárpátaljai nagycsaládosok. Nem volt egyszerű dolguk, hiszen ezúttal 3 program közül választhattak. Ilyen volt a házaspárok hétvégéje Berekfürdőn, az önkéntes hétvége a Vadvölgyben és a nyíregyházi állatkertlátogatás.

 

A három hónapja tartó háború nagyban megnehezíti a családok életét. A gyerekek és a felnőttek egyaránt vágynak a közösségre és az együtt töltött minőségi időre, viszont a családtagok távolléte és a kikapcsolódást kínáló programok hiánya miatt jobb híján marad az online kapcsolattartás.

 

A KMNE fő célja mindig is az volt, hogy minőségi élményekkel gazdagodjanak tagcsaládjaink. Talán erre még sosem volt ekkora igény, mint most.

 

Szombat kora reggel 300 fő indult útnak, hogy élvezzék az egésznapos feltöltődést a nyíregyházi állatparkban. A résztvevők jókedvét a borús idő sem befolyásolta. Mosollyal és izgalommal az arcukon indultak útnak a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőtől 3-3 autóbusszal, és volt, aki saját autóval érkezett a helyszínre. Ilyenkor a közös utazás sem telik unalmasan: alkalmat ad a csapat összehangolására, az ismerkedésre, beszélgetésre a rég nem látott ismerősökkel.

 

Magyarország különböző helyeiről jöttek édesapák és idősebb testvérek, kiknek a háború vagy a tanulmányaik miatt nincs lehetőségük találkozni a családtagokkal. A megérkezést követően a csapat közösen lépett be az állatparkba, majd a mindenki igényei szerint fedezhette fel a hatalmas területeten található gazdag, sokszínű állatvilágot. A rossz idő miatt sem kellett aggódniuk, hiszen a borús időt meleg napsütés váltotta fel.

 

A családok késő délutánig élvezhették a helyszín nyújtotta lehetőségeket, szinte észrevétlenül jött el a program vége. Rövid búcsúzkodás után, a mihamarabbi találkozás reményében a résztvevők hazaindultak.

 

A program remek lehetőség volt arra, hogy a családok közösségben legyenek, kikapcsolódjanak a megszokott mindennapokból. Nem utolsó sorban lehetőséget adott arra, hogy a szétszakadt családok hosszú idő után újra találkozzanak és értékes időt töltsenek együtt.

 

A program támogatásáért köszönet illeti a Magyar Kormányt, Dr. Grezsa Istvánt , és a Bethlen Gábor Alapkezelő zrt-t!

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék