KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Májusi Mosolyvirág NADE beszámoló

2022. május 30.

Május 2. IFI tagozat gyűlése. Témájuk: IFI megújításról ötletelések, IFI-sek toborzása.

 

 

 

 

 

 

 

 

Május 4. Komatál

 

Komatálat hoztam......

 

Ónodiné Juhász Nikiéknél jártunk, 6 hetes Alizkát látogattuk meg Juhászné Rozikával. Igazi kis tündér, nagyon csinos volt a nagyi által vásárolt piros ruhácskában. Köszönjük a kedves fogadtatást és a kellemes beszélgetés. Nagyszerű ez a Komatál hagyományőrzés, öröm így megismerni a tagcsaládjainkat.

 

 

Május 9. NADE gyűlés

 

Szalayné Kónya Zsuzsanna dietetikus előadását hallgattuk meg: A "mindenmentes" étkezésről.

 

Mi emberek, arra fókuszálunk, hogy egy élelmiszerben mi nincs benne, pedig arra kellene figyelnünk mi van abban.

 

Az az élelmiszer mennyiség, amit reggeltől estig elfogyasztunk 100 000 vegyületet tartalmaz, Ebből 40, ami létfontosságú és 300, ami fontos, és az összes többivel is kell foglalkozni a szervezetünknek, hogy hozzájusson ezekhez. Sajnos, az élelmiszeripar rak olyan vegyület halmazokat a élelmiszerekbe, amihez a szervezetünkben nincs meg a kulcs. Az emulgeálószerek nagyon veszélyesek. Az emberi szervezet keményítő alapon működik. Nekünk keményítőt kell enni, reggel, délben este, (krumpli, liszt, kenyér, zab, tészta) amiből a szervezetünk előállítja azt a cukrot, ami az agynak kell, hogy jól tudjon dolgozni. Igazából az embernek nincs szüksége finomítottcukorra és mézre. Amit tolerál a szervezet ebből, az egész napra 4 gramm. Ami még nagyon tetszett, és én is megpróbálom betartani, hogy utolsó és első étkezés között 10 órának kell eltelni. Nagyszerű információkkal lettünk gazdagabbak.

 

 

Május 16.

 

Kihirdettük 2022. évi Életmese pályázat eredményeit, honlapunkon megjelentettük a díjazottakat.

 

Az idei évben is nagyon sok pályázat érkezett, a zsűrinek nem volt könnyű dolga!

 

Minden pályázónknak köszönjük szépen a munkáját!

 

Május 23. NADE Közgyűlés

 

 

 

Május 28.

 

Gyereknap Hármashegyalján

 

Gyereknapi programunkat Hármashegyalján tartottuk május 28-án. reggeli órákban Zsuzsi vonattal indultunk el. Élmény volt a gyerekeknek az utazás, felnőttként is jó érzés volt újra zötykölődni a vasúti szerelvényben. Regisztráció után megettük a finom kenyérlángost, majd 4 állomáson ügyességi játékokat próbálhattunk ki, ahol jutalmunk labda, buborékfújó, pattogatott kukorica, kuki, majd ebéd táján finom pörköltet tésztával. A kilátóhoz túrázhattunk, és lovas szekerezhettünk is a környéken. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Köszönjük az Egyesületünk tagjainak sok sok szorgos munkáját, amivel ilyen csodás napot szereztek nekünk.

 

 

Május 28.  KCsSz Közgyűlés Budapest Körszállóban

 

Medgyesi Zita képviselte Egyesületünket.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár