KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyereknapot tartottak a Sámuel Alapítványnál

2022. június 9.

Szívet melengető gyerekzsivaj töltötte meg a Beregszászi Református Gyülekezet belső udvarát 2022. június 8-án. A Sámuel Alapítvány szervezésében gyereknapra került sor. Az eseményen az Alapítvány tagcsaládjai és Dorcas együttműködés által támogatott családok gyermekei vehettek részt. Az alkalmat Taracközi Ferenc, a Beregszászi Református Gyülekezet vezető lelkipásztora nyitotta meg áhítattal, mely során Gedeon történetéről halhattak a gyermekek. Szó volt a félelmekről és az Isten általi gondviselésről. A tiszteletes úr elmondta: „Sokszor arra gondolunk, lehet, hogy Isten hatalmas, de miért segítene pont nekünk? Ne feledjük el, Ő nem csak hatalmas, de segíteni is akar, csak szívből oda kell fordulnunk hozzá kéréseinkkel.”

 

Az igei részt követően, ifj. Barna György foglalkozott a gyerekekkel, aki érdekes cserkészjátékokkal mozgatta meg a fiatalokat. Ezután következett a kincskeresés, melyen a négy csapat az ügyességi feldatok teljesítése során arany tallérokat szerzett, amit később közösen eszközökre válthattak be. A jelszó, az ásók, a kulcs és a térkép segítségével már el is indulhattak a kincsesláda felkutatására, ami értékes finomságokat rejtett mindenki számára.

 

A nap ezzel még nem ért véget, a gyerekek légváraztak, fagyiztak, Komáromi Erika segítségével kézműveskedtek. Aki szeretett volna arcfestést is kérhetett és értékes ajándékokban részesültek azok, akik az aszfaltrajzversenyen jeleskedtek. A nap zárásaként, a finom ebéd elfogyasztása után, értékes könyvekkel térhetett haza minden gyermek, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége jóvoltából. A gyereknap fő támogatói a Dorcas alapítvány és Tóth Csilla felvidéki, palóc földről származó magánszemély voltak!

 

Köszönettel tartozunk a több mint 10 önkéntes fiatalnak, akik a játékok levezetésében és az előkészületekben segítettek, az édesanyáknak, a sajtó munkatársainak és a Margitics házaspárnak, illetve mindenkinek, aki hozzájárult a nap sikeréhez!

 

Egyedül Istené legyen a dicsőség érte!

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár