KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Júniusi programok Mosonmagyaróváron

2022. június 29.

Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesülete június7-én kerekasztal beszélgetésre hívta az egyesület tagjait és a város lakosságát.

Az egyesület vezetősége Takarékos háztartásvezetés címmel beszélgető sorozatot indított tagjainak.

Úgy érezzük ez egy nagyon aktuális témakör, és a beszélgetésekkor átadott tapasztalatokkal segíthetünk a családoknak. Ezekkel a szavakkal vezette elő gondolatait Zseliznik-Pusztai Natália elnökségi tagunk

Az első témakör a befőzés volt, melynek apropóját az adta, hogy a NOE befőzőautómatát adott át egyesületünknek, amelyet bárki igénybe vehet a tagok közül.

Tapasztalt befőzőt hívtunk, aki a tavalyi év során már kipróbálta a befőzőautomatát, amelyben a gyümölcsökön kívül zöldségfélék elrakását is kipróbálta. Kóstolót is kaptunk Némethné Kovács Irén termékeiből, aki már idén is rengeteg befőzéssel örvendeztette meg családját.

A hagyományos befőzésről is szó esett. Többen elmondták, hogy készítik, milyen praktikákat vetnek be a tartósítószer mentes befőzés során, szem előtt tartva  a befőzés gyorsaságát is.

Hasznos tapasztalatokkal távoztak a beszélgetésen résztvevők.

 

Június 11-én Családi Napot tartottunk a Duna partján, az óváriak által jól ismert Biczónál.

A családi nap reggeli szalonnasütéssel kezdődött, majd a csapat ráhangolódott az ebéd elkészítésére.

Közben érkeztek a családok és így a labdajátékok is elkezdődhettek, a kicsik a játszóteret vették birtokba. Volt aki halat szeretett volna fogni, voltak, akik kártyáztak.

A felnőttek szabadon beszélgettek ezen a kötetlen közösségépítő, vidám programon.

11 óra körülre már annyi család gyűlt össze, hogy megkezdődhetett a játékos sorverseny a vállalkozó kedvű felnőttek és gyerekek számára.

A verseny végére elkészült a bográcsos finom ebéd, és az éhes csapat nagy étvággyal fogott neki a falatozásnak. Jó hangulatunkat növelte a háttérben szóló zene is. Az anyukák által készített süteményekkel fejeztük be az ebédet. Erősen sütött a nap, hevesen fújt a szél, így ebéd után mindenki igyekezett árnyékba húzódni. Folytatódott az eszmecser, a bátrabbak a szabadtéri színpadon közös táncba kezdtek, hogy megmozgassák izmaikat.

Megint jó volt együtt lenni, közösen főzni, a friss levegőn együtt ebédelni, kötetlenül beszélgetni, közösséget építeni.

 

Egyesületünk 9 fővel vehetett részt és utazott el Nyíregyházára a Kárpát-medencei  Családszervezetek Szövetségének találkozójára. A két napos rendezvényen találkoztunk  felvidéki ismerőseinkkel, de összebarátkoztunk több határon túl élő magyar családokkal, egyesületi vezetőkkel is. A színpadon, az öt régió, rendkívül változatos és színvonalas programmal bűvölte el a közönséget. Köszönjük a lehetőséget, a szervezést a feledhetetlen perceket.

 

A hónap végén érkezett segélykérő telefonhívásra a város kollégiumában elszállásolt ukrán anyuka egy hónapos kisfiának adtunk át babakocsikat, mellette vittünk gyermekruhákat is a menekült családoknak.

 

Orbánné Panni

az egyesület elnöke

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS