KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok júniusa

2022. július 2.

A júniusi programra a Zentai Csata Emlékkilátó látogatást szerveztük meg, a város nevezetességei sorában különösen érdekes látvány. A látogatók szemügyre vehetik a zentai csata egy jelenetét ábrázoló makettet, és a csata gigászi méretű falra festett térképét a csata hőseinek neveivel. Megvizsgálhatják az összecsapásban résztvevő katonák korhű öltözékeit, és a csatával kapcsolatos levelezéseket, térképek és festmények segítségével ugyancsak nyomon követhetik a csata menetét.   A torony legfelső termében a nézelődő megismerkedhet a régi 100 évvel, ezelőtti Zentával, ezenkívül az öreg óraszerkezetet is megszemlélheti, hiszen az láthatóvá vált átlátszó és elegáns borítást kapva. A városháza teraszáról, vagyis 50 m magasból gyönyörködhetnek a panorámában, az óriás iránytűk pedig megmutatják a szélkakas különböző irányaiban lévő világvárosok és testvérvárosok kilótótól való távolságát. 

 

Örömmel vettünk részt, szombaton délután a Tiszavirág fesztiválon. A gyerekek a sok kirakodó árusokat megtekintve, szórakoztató programokon vehettek részt. Egy kis képkirakó, memória és párosító játékkal készültünk, ahol minden gyermek ügyesen oldotta meg a feladatot.

 

A Mosolytenger fesztiválra, a Gyermekbarátok kis csapata is készült és vett részt. Különféle ügyességi, labdás memória játékokkal játszhattak a gyerekek. Asztalunktól senki sem távozott garas nélkül. A csapatunk boldog volt, hogy oly sokan jöttetek és játszottatok velünk.

 

A Gyermekbarátok kis csapata június 25.-én a Nyíregyháza- Sóstón, a Múzeum faluban megrendezett Kárpát-medencei Magyar Családok Találkozóján vett részt. Színvonalas gastro és turisztikai bemutató volt a rendezvény célja. A gyerekeknek sok-sok játékban volt részük, rendőrkutyás bemutatót is láthattunk, a tűzoltóság vidám hangulatú locsolkodással, habpartival segített enyhíteni a forróságot! Köszönjük a lehetőséget, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének, hogy a Gyermekbarátok is részt vehetett ezen a programon.

 

Június 26.-án a Gyermekbarátok kis csapata egy felejthetetlen napot tölthetett a Nyíregyházi állatparkban. Nagy élmény volt a Fóka show, a tevegelés is felejthetetlen volt, valamint az Ócenárium. A bébi taxit is igénybe vettük, ami igen hasznos célt szolgált. A Nyíregyházi állatparkban tett kirándulás szép élmény volt.

 

Hálásak vagyunk, hogy részesei lehettünk ezeknek a programoknak.

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár