KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Kárpátjáró Nagycsaládosok

2022. július 4.

“Újra és újra rácsodálkozom, hogy az ifjú generáció tagja mennyi energiával vannak tele.” - fogalmaz Horváth Zoltán, aki ezúttal a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének túrázó csapatát vezette szebbnél szebb helyekre.

 

Július 2.-án ezúttal a vízeséseké volt a főszerep, melyek ebben a meleg időszakban népszerűbbek, mint bármikor. A gyalogtúra a korábban tervezett időpontban a korlátozások miatt meghiúsult, így nagy öröm volt az érdeklődők számára, hogy újra látogathatóak Kárpátalja kincsei.

A közel 50 fős csapat kora reggel indult útnak az akkor még esős és borús időjárási viszontagságok mellett, ám az első állomáshoz érve napsütés fogadta őket. Az első úticél a Szökellő-vízesés volt, ahol a megismerkedhettek a helyszín adottságaival, hűsöltek és fotózkodtak. Ezután a rónafüredi vízeséseket keresték fel, ahol párját ritkitó látvány tárult eléjük. Végül a történelmi jelentőségű nevickei várhoz vezetett az út.

A program szervezésénél fontos szempont volt, hogy a túratáv a gyerekek számára is élvezhető legyen, akik kimeríthetetlen energiával teljesítették az útvonalat.

Az ehhez hasonló túrák összefogó erővel bírnak, melyek még inkább megerősítik az embereket abban, hogy Kárpátalja egyedülálló természeti kincsekkel rendelkezik. Érdemes ezeket felfedezni!

 

A program megvalósulásáért köszönet illet a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

 

Orosz Krisztina

a KMNE munkatársa

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár