KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Lovaglás, hagyományőrzés, kikapcsolódás

2022. július 11.

Július 4.-től kezdetét vette a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) egyik legnépszerűbb programja, a lovastábor. A program négy héten keresztül, négy turnusban kerül megrendezésre. Az előző évekhez hasonlóan idén is a nagyszőlősi Szelíd Lovasközpont ad otthont a rendezvénynek, ahol minden héten 14 új, lelkes gyereket fogadnak a házigazdák. Margitics Ildikó és Erhard többéves szakértelmének köszönhetően a résztvevők minden éven életreszóló élményekkel térnek haza.

 

Hogy mi az oka a népszerűségnek? A mindennapos lovaglás mellett  a gyerekek a korosztálynak megfelelő elméleti, és gyakorlati oktatásban is részesülnek,  valamint mozgásos játékokkal, kézműves foglalkozásokkal teszik változatossá a napjaikat a szervezők. Nem titkolt szándékuk a magyar kultúra és hagyományok őrzése és terjesztése, az egészséges életmódra való nevelés, valamint a lelki egészség megerősítése.

 

Hogyan kommunikál a ló? Mire kell odafigyelni a közelükben? Hogyan kell gondozni őket? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ a résztvevők.

 

A hét végén minden gyerek olyan élményekkel tér haza, melyekről szívesen mesél egész évben bárkinek nagy lelkesedéssel. A program során olyan közeli kapcsolatok alakulnak és szoros barátságok köttetnek, amelyek még inkább megerősítik a szervezőket abban, hogy megéri minden erőfeszítés.

 

A táborok célja nem csupán az ismeretterjesztés, hanem sokkal több annál. A lovasközpont olyan hagyományőrző értékeket képvisel, amely hiánypótló a kárpátaljai magyarság életében.

 

A program megvalósulásáért köszönet illet a magyar kormányt és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.

 

Orosz Krisztina

a KMNE munkatársa

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár