KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Stáb hétvége

2022. július 20.

A Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat 2022. július 15-17-én szakmai hétvégét szervezett stábtagjai számára Beregszászon. A háborús események miatt csak korlátozott létszámban, de nagy örömmel és lelkesedéssel találkoztak azok a segítő szakemberek, akik telefonon keresztül nyújtanak segítséget (elsősegélyt) magyarul beszélő hívóiknak. A péntek esti kötetlen együttlétet felváltotta a szombati szakmai találkozó, melyen a segítő beszélgetés, az ügyelők saját lelki egészségvédelme, a közösségi mentálhigiéné és továbbfejlődési lehetőségek keresése volt a téma. Tovább színesítette a hétvége programját, hogy a stáb tagjai találkozhattak azokkal a jelöltekkel, akik most készülnek a telefonos segítői hivatásra. Nagy öröm lesz, amikor újabb kollégák csatlakozhatnak a már meglévő csapathoz, melynek tagjai nem csak munkakapcsolatban vannak, hanem olyan szoros közösségben, amely megtart, felemel, felüdít a nehéz időkben is.

 

A Kezünkben a Jövő Alapítvány legnagyobb programjaként működő telefonszolgálathoz évente mintegy 800-1000 hívás érkezik. Nagyrészt Kárpátaljáról telefonálnak, de hívják a szolgálatot Felvidékről is, mivel gyümölcsöző együttműködés van a két régió között. A 2014 óta működő Kárpátaljai Lelki Elsősegély Telefonszolgálat ügyelői szakmai támogatást kapnak a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségétől is, melynek képviselője most is jelen volt a találkozón.

 

A hétvége mottója az Illyés Gyulától kölcsönzött idézet volt, hiszen egy háborús helyzetben nagy bátorság kell - bátornak lenni az egymás segítésében, a másik szempontjainak figyelembe vételében, a fel nem adásban, egy újabb gyerek vállalásában, vagy éppen abban, amiben vagyunk. Erre a bátorságra hívjuk fel a figyelmet.

 

Mi úgy tartjuk, hogy az az igazán bátor, aki segítséget mer kérni.

 

Ha úgy érzi, hogy szívesen beszélgetne gondjairól valakivel, hívja telefonszámainket: 095 600 8005 és 097 600 8005.

 

“A legnagyobb bátorság a remény” - Illyés Gyula

 

A programot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatta.

 

Török M. Orsolya« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

június 10.

11:00

Csíkszereda, Erdély

Gyereket a magasba Csíkszeredán!

Esemény
Csíki Anyák Egyesülete

június 10.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék

Gyereket a magasba Dunaszerdahelyen!

Esemény
Szövetség a Közös Célokért

június 30.

-
július 2.

A szabadtéri Astra Múzeum skanzenje

Hungarikum Napok Nagyszebenben

Esemény
HÍD – Szebeni Magyarok Egyesülete