KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi tábor a Vadvölgyben

2022. július 26.

Idén másodszor került megrendezésre a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében a családi tábor, melynek a viharosi Vadvölgy panzió adott helyet. A 2022. július 20-23. között megrendezett programon 7 tagcsalád vett részt, akik Aklihegyről, Beregszászból, Dercenből, Jánosiból, Szürtéből, Tiszaújhelyről és Tiszaújlakról érkeztek. A gyönyörű természeti környezet, az aktív családi kikapcsolódás mellett a programfelelősök – Tarpai József és Zsuzsanna – vezetésével sokszínű program is várta a családokat.

 

A megérkezést követő közös vacsora után kezdetét vette az ismerkedés, a családok bemutatkozása. Az estét jó hangulatú beszélgetés zárta. A program egész ideje alatt lehetőség volt a biliárdozásra, asztaliteniszezésre, a játszószoba használatára.

 

A reggeleket az étkezés után rövid áhítat követte, melyet Barta Elemér református lelkész tartott. A reggeli torna után kezdődtek a foglalkozások, melyek célja a családok egymásra hangolódása volt. Ezen belül humoros történeteket, emlékeket idéztek fel, amit megosztottak egymás között, ezáltal is nagyobb betekintést engedve a hétköznapjaikba. A sokszor vicces feladatokat nagy beszélgetések követték, illetve a vacsora előtt még egy közös túrázásra is sor került a környező hegyen.

 

A második nap témája a szülő szerep megélése volt, melynek nehézségeit, buktatóit kiscsoportokba rendeződve a férfiak és nők először külön-külön, majd közösen vitatták meg. Ezalatt a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, amelyet Tarpai Julcsi és Marcsi vezettek. Készültek dióhéj hajócskák, 3-D képeslapok, gyöngy-, szívószál-, szőtt- és fonott karkötők, valamint repülő papírhalacskák is.

 

A tábori estéket estimese és beszélgetés zárta.  A záró estét tábortűz, közös éneklés és játék színesítette. Másnap ebéd után pedig rengeteg élménnyel, új ismeretséggel és barátsággal gazdagodva térhettek haza a családok.

 

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

 

Tarpai Julianna, résztvevő« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék