KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Sámuel Alapítvány nyári felzárkóztató foglalkozásai

2022. július 28.

Alapítványunk július hónap folyamán a Dorcas program keretein belül támogatott gyermekeknek tematikus napokat szervezett. Az alkalmakat Sipos Géza, a Sámuel Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki elmondta a gyerekeknek, milyen fontos hogy részt vesznek a rendezvényeken és szeretnének tanulni, fejlődni. A közös imádság után kétszer egy órás blokkokban folyt az oktatás.

 

Első alkalommal Mázor Júlia, ukrán nyelv és irodalom tanárnő, két külön korosztállyal foglalkozott, mely során játékos formában, szinte észrevétlenül csepegtette a tudást a gyerekek fejébe. Mindkét nap vidáman, élményekkel tele zajlott. A gyerekek sokszor óckodnak az ukrán tanfolyam, ukrán óra hallatán, talán egy téves kép alakult ki bennük a nyelvtanulás adta nehézségek, az iskolában tapasztalt magas tantervi követelmények és egyéb rossz élmények miatt. Istennek hála Júlia tanárnő kedves hozzáállásának és látásmódjának köszönhetően ezekről a foglalkozásokról senki sem tért haza rossz szájízzel, annál is inkább, mivel a jó szájízről az Ilosvay cukrászda finom fagylaltjai és a Parisel étterem ízletes ételei is gondoskodtak.

 

A második alkalmat Hnatik-Riskó Márta vezette, aki magyar nyelv és irodalom foglalkozást tartott mindkét csoportunk számára. A gyerekek hasznos tanácsokat kaptak helyesírásuk javításával kapcsolatban. A Petőfi–bicentenárium apropóján a kis csoport A Tisza című verset elemezte és közös feladatként rajzlapra is vetette. A nagycsoport Petőfi mellett a kortárs irodalomba is bepillantott Lackfi János művét elemezve.

 

A kis- és nagy csoport nemcsak helyesírási készségeit, illetve irodalomban való jártasságát fejleszthette ezeken az alkalmakon, hanem lelki feltöltődésben is részesült, hiszen a tanárnő tanmeséken, igei üzeneteken keresztül rámutatott az élet igazi értékeire, a hitre, szeretetre, a törődésre és elfogadásra.Az alkalmak végén a gyerekek értékes könyvekkel térhettek haza, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének jóvoltából.

 

A harmadik felzárkóztató képzési hét alkalmával az angol, mint világnyelv került terítékre. Tankóci Csilla egy igazán interaktív és tartalmas programsorozattal mozgatta meg a gyerekeket a két képzési napon. Alapvető társalgási ismeretekre tehettek szert a kis- és nagycsoport tagjai, játék közben észrevétlenül. Gondolatban gyönyörű távoli helyekre utaztak, ezzel kapcsolatos fogalmakkal ismerkedtek és bővítették angol szókincsüket. Izgalmas csapatversenyek alakultak ki és egészséges versenyszellem lett úrrá mindenkin.

 

Köszönettel tartozunk oktatóinknak és támogatóinknak, akik lehetővé tették az esemény megvalósulását: a Dorcas Segélyszervezetnek, Halászi Község Önkormányzatának és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének.

 

Istené legyen a dicsőség érte.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék