KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nyári magyarság és hittan tábor Pereden és Nyitrán

2022. július 30.

A Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesülete által szervezett tábort 2022. júl. 27-29 között került megrendezésre Pereden. A tábornak az újonnan felépített nagycsaládos ház és a peredi plébánia épülete adott otthont.

 

„Szövetséget kötök veletek" (Ter 9,9), mondta az Úristen Noénak a vízözön után, s mi ezt a rövid idézetek választottuk a tábor mottójául. Habár a tábor csak három napig tartott, de ebbe a három napba sokféle program belefért: ismerkedő  és csapatépítő játékok, kézműves programok, közös éneklések, sportos játékok, lovaglás, játékos hittan- és történelemórák, közös szentmisék, de túráztunk egy jót a Zoboron is, és végigjártuk a nyitrai Kálvária domb keresztútját.

 

A színdarabot a nagycsaládos ház udvarán mutattuk be, és a végén a szülők óriási tapssal jutalmaztak bennünket..

 

A vízözön után Isten szivárványt helyezett a földre. A szivárvány azóta is az Isten és az ember közti szövetséget jelképezi. A szivárvány sokféle színből áll, mint ahogy mi, emberek is sokfélék vagyunk, de a sokféle színből csak akkor lesz szivárvány, ha a színek szorosan egymás mellé helyezkednek, összetartanak. Mi emberek is csak akkor tudjuk Isten akaratát teljesíteni és saját képességeinket kibontakoztatni, ha összefogunk. Családi és baráti összefogásunk gyümölcse lett ez a tábor, amelyben mi, felnőttek is gazdagodtunk.

 

Jánoska Laura

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék