KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Édesanyák és fiaik Debrecenben

2022. augusztus 2.

Július 30.-án a reggeli órákban indultunk a KMNE által szervezett Anya-fia programra. Az úticél Debrecen volt. Első programunk az Agóra Tudományos Élményközpontban vette kezdetét, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki, továbbá egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei,amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

 

Azt követően továbbindultunk, ebédelni, nagyon finom friss és bőséges ebédet kaptunk az Academy Grill étteremben. Ezután megérkeztünk a kollégiumba és elfoglaltuk a szálláshelyeinket. Később ismerkedést segítő játékok következtek, ahol többek között mi anyák, elmondhattunk, mit szeretünk fiainkban, ők pedig, hogy mit bennünk és egy egy pozitív tulajdonságot kellet kiemelni. A nap végéhez közeledve megvacsoráztunk, ezután szabad program következett, ahol minőségi időt tölthettünk fiainkkal.

 

Másnap reggel áhitattal és közös imádsággal indítottuk a napot. Majd összepakoltunk és elundultunk az Aquaticumba. A csodálatos környezetnek és társaságnak köszönhetően mindenki fantasztikusan érezte magát. A gyerekek kihasználtak minden medence, és csúszda nyújtotta lehetőséget. Közben mindenki elfogyasztott egy finom ebédet.

 

A hétvége eredményessége köszönhető a remek programlehetőségeknek, de nem elhanyagolható Harapkó Marianna szerepe, aki remekül összefogta a csapatot.

Köszönettel és hálával a szívünkben a kivételes lehetőségért, hazaindultunk.

 

U.I.  Ezt mindenképp szerettem volna megosztani: Úton hazafelé épp beszámolót tartotottam a férjemnek az élményeimről, a csodálatos emberekről akiket megismerhettem, amikor hátul megszólalt a nyolc éves kifiam :”anya, olyan kár, hogy a háborúba jövünk haza..” megdöbbentem, elnémúltam néhány pillanatig meg sem tudtam szólalni.

 

Valóban,a háborúba jövünk haza ez csak most tudatosult bennem. Két napra elfelejtettük a háborút, a szirénát a mobil alkalmazásban, a híreket. Bárcsak végleg elfelejthetnénk, bárcsak vége lenne.

 

                                                                                                                   Baksa Marianna, résztvevő

 

Köszönet a megvalósulásért a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék