KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Kárpát-medencei családi napon jártunk

2022. szeptember 7.

A hétvégét Budapesten töltöttük a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezésében megtartott XI. Családi Napon, melyen többszáz anyaországi, délvidéki, erdélyi, kárpátaljai és felvidéki család vett részt. 

A rendezvény fő eseményét az Országházban tartották, ahol az ünnepélyes megnyitót követően a szülők és felnőttek egy konferencián vettek részt, mely az önkéntesség témáját dolgozta fel. Míg mi az előadásokat hallgattuk, addig a gyerekeink korosztályonként bontott csoportokban változatos foglalkozásokon vettek részt. Nagy élményről számoltak be a bábszínház, táncház, kézműves, ökodráma és más programokról. Természetesen az Országházat is bejárhattuk tárlatvezetők segítségével. Az eseményt szendvicsebéddel zártuk.
Délután megtekintettük a Magyar Zene Háza csodálatos épületét, és benne az állandó kiállítást, mely egyszerre volt információban gazdag, látványával lenyűgöző és interaktív mivoltában szórakoztató.
Vasárnap reggel kihasználtuk, hogy a szálláshelyünk előtt volt a Svábhegyi fogaskerekű végállomása, és tettünk egy kört vele a Széchenyi-hegyig, ahonnan a gyermekvasút indul. Arra már nem ülhettünk fel, mivel még egy időhöz kötött programunk volt Budapesten: a Puskás Aréna bejárása. Családunkban szinte mindenki rajong a fociért, ezért nagy izgalommal és áhítattal sétáltunk át a magyar labdarúgásnak ezt a monumentális és korszerű szentélyét. Remek élmény volt bekukkantani a VIP páholyba, az öltözőbe, a sajtókonferencia-terembe, átsétálni a játékoskijárón és közelről látni, ahogy a hibrid gyepet előkészítik az olaszok elleni meccsre.
 
Elmondhatjuk, hogy egy remek hétvégét töltöttünk el Budapesten, élményekkel tele tértünk haza.
 
Köszönjük a KCsSz-nek a szervezést és a MNE-nek a lehetőséget, hogy részt vehettünk a találkozón.
 
 

Makói Nagycsaládosok Egyesülete

 

 

 

 

 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék