KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Családi Játszódélután Pécsett

2022. szeptember 13.

Szeptember 11. napjának délutánján gyermekzsivajtól volt hangos a Zsolnay Negyed udvara.

 

A regisztrációt követően a gyermekek „menetlevelet” vehettek át, mely több állomást tartalmazott. Az egyes állomáshelyek sikeres teljesítését követően rákerült az áhított pecsét a menetlevélre. Meghatározott számú pecsét összegyűjtése után pedig ajándéktárgyakra lehetett azokat beváltani. Így került családunkba egy új füzet, melybe egy szép mese fogalmazódik azóta és Pixi, a hófehér kabala, aki a gazdiját, még az iskolába is elkíséri.

 

A teljesség igénye nélkül idézzük fel, hogy mi zajlott az egyes állomáshelyeken:

amennyiben valaki ügyességi játékokra vágyott kipróbálhatta a konzervdoboz építmény eltalálását, patkódobálást, sárkánydobálást, tájékozódási játékot, családi „zöld”társast, tojástartókból óriási várat építhetett, de ugyanilyen ügyességre volt szükség a varrás kipróbálásánál és a nemezelés esetében is. Volt íjászat, Teddy maci kórház, mikádó.

 

Így készült a kedves tanító nénink részére nemezelt kulcstartó, egy családi tűpárna, egy iskolatáska zipzárjára pedig dísz.

 

Ha a lábaink nem bírtak magukkal táncba hívott a nagysikerű JustDance, voltak továbbá interaktív VR kitelepült játékok, családi zöld kvíz tableten és lufihajtogatás. Háztartási hulladékok felhasználásával csodás hangszerek készültek. Aki a sok elfoglaltság mellett megéhezett, megszomjazott kaphatott finom pogácsát és házi szörpöt.

 

Nagyon szép délutánt tölthettünk együtt, melyet ugyan a fenti programok tettek színessé, de igazán értékessé az egymással, barátokkal, barátnőkkel, pajtásokkal való találkozás és a közösen átélt élmények varázsoltak.

 

Köszönjük a szervezők fáradozásait ezen az értékközvetítő rendezvényen.

 

Zajácz család

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS