KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az aradi vértanúkra emlékeztek a Felvidéken

2022. október 10.

Az   Aradi Vértanúk kopjafáinál  gyűltünk össze ünnepelni a felvidéki Pereden a Mátyusföldi Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében a hét  éve  általunk avatott Aradi Vértanúk emlékműjénél.

Pásztor Csaba a Máncse elnöke ünnepi megemlékező beszédében– a megmaradás napi gondjairól – beszélt, de arra is emlékeztetett, hogy a családokban, a szülőkön múlik a felnövekvő gyermekekben a nemzet sorsa. „Ezután Kőrösi Agócs Ildikó Pered község polgármestere köszöntötte  beszédében az összegyűlteket.

 

Jánoska Laura történelem  tanár elnökségi tagunk  méltatta az Aradi Vértanúk életét és történelemben a  fontos szerepüket ..

 

A himnusz közös eléneklésével folytattuk rendezvényünket majd  koszorúzással róttuk le tiszteletünket.  Az ünnepiség után  kötetlen beszélgetés és az agapé következett a MÁNCSE székházában, amelyen tovább  mélyültek a családok közti kapcsolatok . Mit is jelent számunkra - - egy ilyen rendezvény? Feltöltődést, felemelkedést, főhajtást a határon túli magyar testvéreink előtt, akik nálunk sokkal nehezebb körülmények között kell hogy helytálljanak és ennek tükrében aztán elgondolkodhatunk a saját helyzetünkön – a dolgokhoz és „körülményekhez” való hozzáállásunkon is, hogy nemzeti összefogás is legyen!

 

Pásztor Csaba

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár