KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Torockói nagycsaládos hétvége

2022. október 18.

Október 14-16-i hétvégén a Tündérvár csapata családos kirándulást szervezett Torockóra. A tavalyi alkalom után (2021-ben ugyancsak az őszi időszakban látogattuk meg a Fehér megyei falut), többen jelezték, hogy idén is szeretnének részt venni egy hasonló kalandos hétvégén, Torockón. Jelentkeztek családok Sepsiszentgyörgyről, Kovásznáról, Árkosról, Brassóból.

 

Pénteken, október 14.-én ki-ki a saját programja szerint indult el. Estére érkezve a Sziklakert életöröm vendégházba, az otthonról hozott vacsorát közösen költöttük el. A viszontlátás öröme a késő esti órákig tartó beszélgetés során vált nyilvánvalóvá.

 

A szombati napra az Outdoorexperience által szervezett vízi túra volt betervezve, így a reggeli étkezést követően az Aranyos folyóra mentünk, ahol a túravezetők vártak már az előkészített felszerelésekkel. 4 csónakkal szálltunk vízre, majd 2,5 órai evezés után kifáradva, de jókedvvel érkeztünk meg a kiszállóponthoz. A gyönyörű idő és az évszakra jellemző színvilág mindenkit csodálattal töltött el.

 

A faluba visszaérkezve meleg estebéddel vártak a szállásunkon. Az esti órákig még maradt idő, hogy meglátogassuk a falu múzeumát és a vízi malmot. A gyerekek és felnőttek egyaránt csodálattal hallgatták Erzsike nénit, amint bemutatta a múzeumban kiállított tárgyakat és Józsi bácsit, aki a malom működésének részleteibe vezetett be. Az este társas játékkal és csendes beszélgetéssel telt el.

 

Vasárnap reggel korábban útra keltünk, mivel a Székelykő „meghódítására” adtuk a fejünk. Egy közepes nehézségű túra, mely sziklás ösvényeken vezet fel a 1129 méteres hegycsúcsig. Gyönyörű kilátásban volt részünk úgy a tetőről, mint a lefelé vezető út során, mely az erdei ösvényen vitt minket a faluba.

 

A gyalogtúrát , majd a finom ebédet követően elérkezett a búcsúzás ideje. A résztvevők mindnyájan egyetértettek abban, hogy megérte megtenni a hosszú utat és rászánni az időt, hogy részesei legyünk egy ilyen feltöltő hétvégében a családjainkkal. Reméljük a jövőben is tudunk hasonló kirándulásokat, túrákat szervezni, ezzel is növelni a családok egymásrahangolódását és minőségi időtöltését.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár