KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

VI. Mézédes délután és őszi kavalkád

2022. október 24.

Gyermekkacajtól volt hangos október 22.-én a bácskossuthfalvi Echo Gyermek- és Ifjúsági Központ, mert a Kárpát- medencei Családszervezetek Szövetsége és az Életfa Nagycsaládosok Egyesülete közös programjaként került megrendezésre a VI. Mézédes délután és őszi kavalkád elnevezésű program több, mint 120 gyermek és felnőtt részvételével. A programhoz kapcsolódóan már hetekkel korábban meghirdetett képzőművészeti pályázatra 450 gyermek összesen 27 csoport munkája érkezett Bácskossuthfalva tanintézményeiből valamint Pacsérról és Szabadkáról. 

 

A meghirdetett pályázat témája óvodás és alsó tagozatos iskolások számára: Őszi munkálatok és/vagy szokások témakörben szabadon választott technikával csoport munkaként elkészített őszi termények és természetes anyagok felhasználásaval nagy méretű plakátmunkák voltak. A felső tagozatos álltalános iskolás csoportok témája, pedig őszi társasjáték készítése jeles napokkal, szokásokkal, hagyományokkal tarkítva. Nagyon szép igényes,ötletes alkotások készültek. A munkákat Forró Krisztián, a 9+1 Nemzetközi Művésztelep vezetője és Szűcs Eleonóra tanítónő értékelték. A díjátadón Boldizsár Stefanov Frida az Életfa Nagycsaládosok Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlévőknek és gratulált a díjazottaknak valamint köszönetet mondott a felkészítő pedagógusoknak, szülőknek, támogatóknak. Minden csoport, gyermek díjban részesült. A beküldött pályamunkákból kiállítás készült, ami a VI. Mézédes délutánon volt megtekinthető.
Hogy a mézes élmény teljes legyen, Sevarac Szabó Rita és Horák Bagi Renáta méztermelők több fajta mézajándékat kóstolhatták meg a jelen lévők. Az Ady Endre Művelődési központ keretében működő Médike mázeskalácskészítő szakkör tagságának közreműködésével, Csikós Katalin vezetésével a mézeskalács-díszítést is kipróbálhatták a gyerekek és közben mézeskalácsot is kóstolhattak. A színes programban szerepelt még arcfestés is a gyerekek nagy örömére. A tapasztalatokban és élményekben gazdag délután díszvendége volt Micsik Béla népzenei előadó, hangszerkészítő, aki tartalmas és izgalmas népi hangszer bemutatóval kötötte le a jelen lévő gyermekek és felnőttek figyelmét. A program megvalósulását támogatta még a Vajdasági Nagycsaládos-egyesületek Szövetsége, illetve Bácskossuthfalva Helyi közössége.
 
 
 
 
 
 


« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár

Közelgő események

május 25.

10:30

Taksonyfalva, Felvidék

május 25.

08:30

Taksonyfalva, Felvidék