KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2022. októbere az orosházi nagycsaládosoknál

2022. október 28.

Tevékeny napokkal folytatódott az ősz.

 

Nagy izgalommal készülődtünk a Tök Jó-Nap rendezvényünkre, amelyet a takarékossági intézkedés bevezetése előtti utolsó napon rendezhettünk meg egyesületi házunkban. Ebből az alkalomból kinyitottuk házunk kapuját a városi érdeklődők számára is, akiket streetfood ételekkel kínáltunk, bemutatva és kóstoltatva  a helyben gyártott Orsi virsli többféle elkészítési lehetőségét. Nagy sürgés-forgás zajlott a konyhánkban, dagasztottunk, sütöttünk.  A virsliből készítettünk többféle pizzát, majd tésztába göngyölve, sőt tyúklábnak megsütve is. Tökös sütiket kóstoltattunk, és egy tökös pizza is készült! Kalácstésztát sütöttünk tököcske formában is.  Elmaradhatatlan volt az Orosházi Értéktárban helyet kapott orosházi kenyér, kolbászzsírral, lilahagymával! A hidegben, de ragyogó napsütésben udvarunkon sorversenyekben szórakozhattak a résztvevők. A kézműveskedők tököcskéket kötöztek textilből, ragaszthattak papírból és üvegfestékkel is alkothattak. Tök Jó Nap volt!

 

Egyesületünket képviselve részt vettünk a KCSSZ őszi, rendkívüli, ünnepi küldöttgyűlésén egy csodálatos környezetben, Velem/Novákfalván.  Megtisztelő volt, hogy egyik alapító szervezetként beszélhettünk a most 20 éves Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége szervezéséről, a kezdő lépésekről, az első évtized sokrétű képzési rendszeréről. Lehetőséget kaptunk egyesületünk bemutatására is a magyarországi régió bemutatkozása keretében.   

 

Csatlakozva a NOE Szeretet ízei programjához gyűjtöttük és dekoráltuk a kertjeinkben termett , családjaink által üvegekbe zárt finomságokat. Ez évben 86 üvegnyi felajánlás érkezett. A dél-Alföldi régióban összegyűlt finomságok nagyobbik részét két tagcsaládunk részvételével szállítottuk el a tőlünk igencsak messzire, kirándulásnak beillő távolságra levő Dinnyésre, ahol a NOE által 6 szervezet számára került szétosztásra.

 

Kertjeinkből hiányzó zöldségféléket most is tudtuk biztosítani a családjaink részére, a már jól bejáratott módon, a helyi kistermelőktől. Házunk udvarán a felíratott krumpli, káposzta, kelkáposzta, lila káposzta, karalábé, karfiol, cékla, alma, mind gazdára talált.

 

Azért, hogy a gyermekeknek is legyen kedvére való, meglepetésként kis mennyiségű jégkrém adománnyal tudtunk kedveskedni.

 

Kézműves játszóházunk nem csak saját rendezvényünkön foglalkoztatta az ügyeskedni vágyókat. Dolgoztunk a Máltai Játszótér szülinapi buliján valamint a Művelődési Ház őszi Tökfestő Napján is. A gyerekek – szüleikkel együtt, nagy kedvvel és vidáman dolgoztak velünk!

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár