KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyermekbarátok októbere

2022. október 30.

Egyesületünk október 1.-én megszervezte a mese délelőtt programot. A népmese napja, valamint a gyermekhét alkalmával most megtartott eseményen a sündisznókról szóló mesével ismerkedhettek meg a gyermekek.

Kézműveskedtek, és a mese fantáziadús világával ismerkedhettek meg a leginkább óvodás korú érdeklődők.

A Gyermekbarátok egyesülete aktív volt október 7.-én is.

Zenta község minden elsős diákjai ajándékcsomagot kapott. blokktartó táska, jegyzetfüzet és egy örökíró, amivel kedveskedtünk nekik.

Mint minden évben, a gyermekhéten programmal kedveskedünk a gyerekeknek, de az idén is mi magunk látogattunk el az iskolákba, és vittük a meglepetés csomagot. Kevi, Bogaras, Tornyos, Felsőhegy és Zentán a három általános iskolába. Az ajándék mellé Múzeum látogatásra hívtuk a gyerekeket és tanítókat.

Boldogan adtuk át a csomagokat, amit minden tanító és kisdiák örömmel fogadott.

Az ajándékok megvásárlására a Zentai gyermekjóléti akciótervben pályáztunk és nyertünk rá támogatást.                                                             

Október 15.-én egy kis sétára szólítottuk fel a természet kedvelő gyerekeket és szülőket. A Gyermekbarátok csapata közös sétán vett részt illetve közösen töltötte a szabadban a szombat délelőttöt a gyerekekkel és szülőkkel.

 

„A természet semmit sem tesz feleslegesen.

Nem szűkölködik, a szükséges dolgokban,

s nem bővelkedik a feleslegesekben..”

 

Október 21.-én a Gyermekbarátok Egyesülete képviselőiként mi is részt vettünk a Kőszeg melletti Velemen, Novákfalván rendezett őszi közgyűlésen. Az 1956-os eseményekre emlékeztünk. Koszorúzás és mécses gyújtás a kopjafáknál.

 

November 29.-én szombaton megszervezett „Tök jó programon” a gyerekek tökös alkotásokat készíthettek. Anyag, tömő anyag és madzag segítségével, tököt készítettek. De a puzzle játék sem maradt el, kis tök kanálon, de lufi tök fújás és legyezés is vót. De próbálkoztak a tapadós labda célba dobásával és az ejtőernyős játék sem maradhatott el. A mozgalmas délelőtt után a program végén a gyerekek boldogan vitték magukkal az elkészült alkotásokat.

 

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár