KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Október és novemberi hírek az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete részéről

2022. december 3.

Fekete Éva elnök beszámolói

 

Hordozós találkozóval indítottuk az októberi hónap programjait, mely hordozási tanácsadók vezetésével történt.

 

Október 15.-e a vendégbabák világnapja. Ilyenkor a világ minden táján megemlékeznek a vendégbabákról. Székelyudvarhelyen mi is emlékeztünk azokra a kisbabákra, akik a szülés előtt a szülés közben, vagy közvetlenül a szülés utáni egy évben hagytak itt bennünket. A Perinatális nap emléknap keretén belül "Asszonyok álmában síró babák" (Singer Magdolna) címmel kerekasztal beszélgetésre került sor gyászfeldolgozó szakember és perinatális veszteséget megélt édesanyák és édesapák részvételével.

 

Clauwi Magyarország és az udvarhelyszéki Anyák partnerségében, 3 év után újabb hordozási tanácsadó képzést tartottunk.

 

"Természetes elválasztódás/elválasztás" témában, két csoportban több, mint 40 édesanya kapcsolódott be a Szoptatást támogató baba-mama csoportba.

 

Újra meghirdetésre került a "Vendégbabák - gyászfeldolgozó csoport", mely gyászkísérő vezetésével fog zajlani.

 

Állandó baba-mama, kismama programjaink folyamatosan működnek.

 

Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete hangulatos varróidőt varázsolt minden résztvevőnek, helyi, kézműves vezetésével a "Varrd meg te az idei, új karácsonyfadíszt" foglalkozással novemberben. Minden érdeklődőt szeretettel vártak. hogy minőségi időt töltsenek együtt a gyerekkel, karácsonyi dalokat hallgatva, meleg teát kortyolgatva ás együtt varrják meg az új karácsonyfadíszt, ami ajándéknak is kedves tud lenni.

 

A hónap közepén "Hordozós workshop" keretén belül tanították meg az érdeklődő családokat, a babahordozás rejtelmeire.

 

Az egyesület második alkalommal indított perinatális gyászfeldolgozó csoportot, (várandósság közben vagy közvetlenül szülés után veszteséget megélt) édesanyák számára, gyászfeldolgozó szakember vezetésével, hisz a legméltatlanabbul kezelt gyász a babaelvesztés gyásza és sajnos, nők, asszonyok ezreit érinti, a környezetünkben is.

 

Az idén elmúlt 3 éve, hogy az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete szakemberei útjára indította a "Babaváró - Család születik! Cukormáz nélkül a babázásról workshopot".
Ennek a programnak a folytatásaként minden hónapban tervez egy olyan csoportot, ahol már a megszületett babával érkezhetnek a családok és konkrét, gyakorlati kérdéseket beszélnek képzett szakemberek segítségével.

 

Mindannyian tudjuk, hogy az újszülött baba érkezése a családba mindig nagy izgalommal jár. Az élet egy újszülöttel varázslatos, de egyszerre kimerítő is lehet és annak érdekében, hogy könnyebb legyen, most a "Babaváró 2 Család született! Újszülöttgondozás a GYAKORLATBAN" csoport, mely szeretne egy kis segítséget adni az új családoknak.

 

Továbbra is folyamatosan működtek az egészségmegőrző Kismamatorna-, a Baba-mama -, és Totyogó torna csoportok és a Hordozós kölcsönző, Ölbeli játékok-mondókázó, Gyermektáncház, Babaváró felkészítő, Szoptatást támogató baba-mama csoport.

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék