KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Tiszakálmánfalván is járt a Mikulás

2022. december 8.

A karácsonyi ünnepkör egyik legkedveltebb mozzanata minden bizonnyal a Mikulás-várás. Nincs gyermek, aki ne várná csillogó szemmel a nagyszakállút.

 

Tiszakálmánfalvára, a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület jóvoltából, már több mint tíz éve visszajár a Mikulás, aki nem csupán ajándékkal, de gazdag programmal is kedveskedik a gyerekeknek.

 

A Vándor Bábszínház tagjai az idén 11. alkalommal vállalták a Mikulás segédjeinek szerepét, és nem csupán a csomagosztásban.

– Arra törekszünk, hogy szép, közösségi élmény legyen és emlékezetes maradjon a gyerekek számára ez az esemény. Ezért kértük fel a bábszínházat is arra, hogy a Mikulás-várás keretében örvendeztessék meg egy előadással a tiszakálmánfalvi gyerekeket – mesélte a kezdetekről Milanović Ottilia, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület elnöke.

 

A Mikulás a gyerekekkel együtt figyelte a bárányka történetét... (Fotó: Tóth Roland felvétele)

A Mikulás a gyerekekkel együtt figyelte a bárányka történetét... (Fotó: Tóth Roland felvétele)

 

– A járványidőszakban, amikor nem tudott előadást hozni a Vándor Bábszínház, felmerült a lehetőség, hogy online formában egy kézműves foglalkozást tartanak a gyerekeknek. Mindenki megkapta a bábkészítő csomagot, a képernyőről pedig figyelte a munkafolyamatot. Ezt követően mindenkihez személyesen bekopogott a Mikulás. Ez a foglalkozás akkor annyira jól sikerült, hogy a járványhelyzet elmúltával is ragaszkodtunk hozzá – magyarázta Milanović Ottilia.

 

...majd együtt játszott velük a bábelőadást követően (Fotó: Tóth Roland felvétele)

...majd együtt játszott velük a bábelőadást követően (Fotó: Tóth Roland felvétele)

 

Elmondta azt is, híre ment a tiszakálmánfalvi eseménynek, ugyanis minden eddiginél többen jöttek el az idén. Sokan érkeztek Újvidékről, de a település szerb ajkú lakossága is felfedezte ezt a tartalmas programot.

 

Ebben az évben csilingelő, táncoló báránykák készültek a bábkészítő kézműves foglalkozáson, majd megérkezett a Mikulás, aki legelőször egy szép bábelőadást ajándékozott a gyerekeknek, majd az édességet tartalmazó csomagokat is kiosztotta.

 

Forrás: https://www.magyarszo.rs/



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

december 21.

-
március 31.

február 01.

-
április 10.

Életmese - Pályázati felhívás

Esemény
„Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

február 22.

-
március 31.

Palást, Felvidék

Segítő Tábor 2024

Esemény
SZMCS