KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Nagycsaládosok karácsonyváró és szülinapi ünnepsége

2022. december 27.

Nagykorúvá vált, azaz megalakulásának 18. évfordulóját ünnepelte a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, és 18 éve szervez bensőséges karácsonyi ünnepséget a többgyerekes családok számára.

 

A legbensőségesebb, szeretettankunk feltöltésére a legalkalmasabb ünnep a karácsony, ugyanakkor hálaadásra is alkalmat teremt az eltelt év kegyelmeiért, örömeiért – véli Dánél Sándor, az egyesület elnöke, aki szerint a találkozással a készülődés is meghittebbé válik a bekapcsolódó családok számára. Ezért is időzítik rendszeresen az ünnepet megelőző napokra a nagycsaládosok karácsonyi ünnepségét. Idén ez az ünnepség kibővült, hiszen 18 jelképes gyertyát fújhattak el a száznál is több jelenlevő, az évfordulóra meglepetésként ajándékozott tortán. Három fontos eseményt emelt ki Dánél Sándor az egyesület életéből: elsőként, hogy sikerült csatlakozzon a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez, tagja a Családlánc-mozgalomnak, és ami egyesület hírnevét is öregbítette, hogy 2008-ban fogadhatta Sólyom László akkori köztársasági elnököt Csíkszeredában.

 

Ez a 18 év számos ünnepélyes pillanatot, tábori emléket, kirándulási élményt rejt magába, a karácsonyi ünnepségeken is legtöbb család képviselője rövid műsorral ajándékozza meg a jelenlévőket. Idén a frissen csatlakozott hattagú Gombos család minden tagja bekapcsolódott a műsorba, verses-hangszeres összeállításukat külön kiemelte Dánél Sándor. A gyerekek legnagyobb örömére idén is került ajándék a karácsonyfa alá, ezúttal a rendezvény főtámogatója a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége volt, amely a Tempusz Közalapítvány jóvoltából járulhatott hozzá a rendezvény költségeihez. Dánél Sándor hangsúlyozta, hogy az évek során számos magánszemély támogatta az egyesület rendezvényeit, amiért külön köszönetet mondott.  A szervező munkába a tagcsdaládok is kivették a részüket. Az alapító tagok közül egyesek már nagyszülőkként járnak vissza ünnepelni, mások felnőtt gyerekeik, unokáik társaságában. Jelenleg 37 család tagja az egyesületnek, akik számára a karácsony a hálaadás alkalma is a sok gyerekmosolyért, az isteni gondviselésért, és hogy mindig vannak segítőkész „angyalok”, akik gondoskodnak a karácsonyi meglepetésről a nagycsaládok számára.

 

Az idei rendezvény meghívottai voltak Guia Lauren Hugó OFM. Ferences szerzetes és Tiboldi Beáta a KCSSZ erdélyi régiós munkatársa, akik felszólalásukban köszöntötték az ünneplő nagycsaládokat.

 

Izsák-Székely Judith

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék