KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Az udvarhelyszéki Anyák Egyesület decemberi és januári programjai

2023. február 3.

Egy nagyos sok programmal teli decemberi hónap után egy kicsit kevesebb publikus programot tartott egyesületünk a januári hónapban. Az új évet, új lendülettel, az új év megtervezésével kezdte az önkéntes csapat, melynek érdekében az édesanyákkal találkoztunk, ahol megtartottuk az éves beszámolót az elmúlt évi tevékenységről és közösen elkezdtük megtervezni az előttük álló évet.

 

A hónap közepén megtartottuk az e havi Babaváró - Család születik! gyakorlati felkészítőt a babázásról várandós pároknak.

 

Hordozós találkozóval zártuk a januári hónap programjait, mely alkalmat egy frissen végzett hordozási tanácsadó önkéntes édesanya tartott.

 

Állandó baba-mama, kismama programjaink folyamatosan működtek. A Kismama- és a Baba-mama tornákra továbbra is online és személyes találkozó keretén belül is lehetett csatlakozni.

 

A decemberi hónapban nagyon sok, színes programot szerveztünk az udvarhelyszéki családoknak:

 

A hónap elején "Mikulás-váró kézműves-foglalkozásra" hívtunk minden érdeklődő gyereket, felnőttet. A kisebbek papírból készítettek Mikulásokat, míg a nagyobbak fonalból kézműves-foglalkozás vezetővel. Majd megtartottuk az a havi "Babaváró felkészítőt". Folytatásként kézzel készített karácsony díszek, ajándékok készítésével kapcsolatos foglalkozásokat szerveztünk: "Varrd meg Te az idei, új karácsonyfadíszt!" címmel hangulatos varróidőt varázsolunk, ahol együtt varrhattak édesanyák és gyermekeik gyönyörű filc karácsonyfadíszeket. Továbbá "Babaház készítő workshop" szerveződött, ahol mindenki maga tervezhette meg a gyermekük számára a legtökéletesebb babaházat, amit mindenki kedve és gyereked igénye szerint dekorálhatott, saját kézzel.  

 

A hónap közepén "Moshatózás a PUPPEÉ-val" címmel beszélgetést szerveztünk a mosható pelenkázásról, annak praktikusságairól, a környezetbarát előnyeiről is többet tudhattak meg a bekapcsolódó családok.

 

"Hordozós workshoppal" folytattuk tevékenységeinket, ahol szakemberek segítségével választhatták ki a résztvevők a számukra megfelelő hordozóeszközt és megalapozhatták tudásukat is.

 

A decemberi hónapban sajnos, újra felütötte a fejét egy kisebb influenza hullám, mely újra életre hívta a lehetőséget, hogy a Baba-mama és a Kismamatornákhoz lehetett személyes és online formában is kapcsolódni. Erre a megoldásra azért volt szükség, hogy a családok minél nagyobb biztonságban érezzék magukat, így választhattak a számukra megfelelő lehetőségből. 

 

Az udvarhelyszéki Anyák Egyesülete decemberben újra megszervezte a „Mosolyt csalogató – meglepetés doboz” adománygyűjtő akcióját, melynek keretén két vidéki óvoda és egy általános iskola gyerekei részesültek a felajánlott meglepetés csomagokban. Nagy volt az öröm a gyerekek részéről.

 

Az évi tevékenységeinket az egész éveben az Udvarhelyszéki Anyák közösségéért dolgozó önkéntesekkel zártuk, egy közös, karácsonyi barkácsolással, beszélgetéssel egybekötött alkalommal.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár