KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Házaspárok alkalma a Sámuel Alapítvány szervezésében

2023. február 25.

A „Házasság hete” programsorozathoz kapcsolódva a Sámuel Alapítvány is megszervezte immár hagyományosnak mondható alkalmát, a családtípusú gyermekotthonokban élő házaspárok számára, február 23-án a Beregszászi Református Gyülekezet bázisán. Az alkalmat Sipos Géza, az Alapítvány elnöke nyitotta meg, aki hangsúlyozta, minden együttlét egy áldott alkalom, amikor a szülők egy nagy családként együtt lehetnek, és hálát adhatnak a közösségért.

 

Az igei részt Menyhárt István, református lelkipásztor vezette, aki előadása során a „Házasság a háború árnyékában” témakörét bontotta ki. A lelkipásztor kiemelte a cím mélyebb tartalma, azért is tükrözi a valóságot, mert Isten kegyelméből, itt Kárpátalján csak a háború árnyékát, vetületét érezzük. Ezután az Efézusiakhoz írt levél ötödik részének válogatott verseiből szólt Isten igéje. A lelkipásztor hangsúlyozta a házasság egy egység és szövetség, ami hosszú folyamat során alakul ki, ez az egység édenkerti örökségünk, amit meg kell őriznünk. A háborús időszak egy hitpróba, ami egy sötét alagúthoz hasonlítható, lehet hogy mi még nem látjuk a kivezető utat, de Isten már elkészítette a számunkra.

 

Szó esett még a háború okozta szétszakítottságról, nehézségekről, melyeket meg kellett tanulni kezelni és megoldani. Jób és Dávid király története alapján foglalkoztunk az Istenkeresés folyamatával. Végül az előadó bíztatott mindenkit, merjünk segítséget kérni és vegyük észre azokat, akik segítségre szorulnak a környezetünkben.

 

Az alkalom körkérdéssel zárult, mindenki elmondhatta, hogy éli meg a jelenlegi helyzetet családjában. A közös ima és áldás után, családias beszélgetés alakult ki az ebéd elfogyasztása közben.

 

Köszönjük támogatónknak, a Dorcas Segélyszervezetnek, hogy lehetővé tette az alkalom lebonyolítását.

 

Istené legyen a dicsőség a találkozás lehetőségéért!

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár