KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

A Nagykárolyi Rekettye Kulturális Egyesület februári tevékenységei

2023. február 26.

Volfer Ancsa beszámolója

 

A farsang farkát mi nem akárhogyan ünnepeltük a Rekettyés növendékekkel és családjaikkal, hanem igazi élőzenés táncházzal. A táncház időpontja február 19-én volt vasárnap, ahol muzsikált Fodor Robi és barátai, na és az egyesület által nevelt zenészpalanták. Fergeteges volt a hangulat, a táncosok itt alkalmazhatták a megszerzett tánctudásukat, kicsitől-nagyig ropták a táncot késő estig.

 

 

A februári vakációban kézműves foglalkozásokat szervezett az Egyesület, ahol a gyerekek elmélyülten alkothattak, megélhették a pillanatokat, barátságokat köthettek, népi játékokat, hagyományos technikákat próbálhattak ki, és nem utolsó sorban nem siettek. Erre vágytunk mindannyian. Vakációs kézműves műhelyekben ezekre a számunkra fontos dolgoknak adtunk teret. Első nap a faragás, batikolás, zsinórkészítés, különböző technikák mellett a cimballom is bekerükt a programba. Temérdek, hangulatot megörökírö fotó készült, de most csak kettőt választottam.

 

 

 

Márcusra kínálunk egy érdekes lehetőséget, Feketelaki népdalokat tanulhatnak az énekelni vágyók március 4 - április 8 között Fodor Ágnestől.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár