KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Vetőmag-támogatás a KMNE tagcsaládjainak –
Gondoskodó szeretet a jövőért

2023. március 15.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) már több éve vetőmagokkal támogatja tagcsaládjait. Bár az egyesület bevallott célja, hogy elsősorban tartalmas közösségépítő alkalmak sokaságával kívánja növelni a legkisebb, de a társadalom szempontjából talán legfontosabb közösségnek, a családnak az összetartó erejét, ám vannak helyzetek, amikor az anyagi-tárgyi segítségnyújtást is fel kell vállalniuk. A vetőmagakciójuk a mostani helyzetben igencsak nagy segítség a Kárpátalján három vagy annál több gyermeket nevelő nagycsaládok számára. 

 

Orosz Krisztina, a KMNE irodavezetője arról tájékoztatott, hogy akárcsak az elmúlt évben, idén is a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően vásárolhatták meg a Rédei Kertimag Zrt.-től az egységcsomagokat – a szállításban a Beregszászi Szent Anna Karitász segített –, összesen 330-at, így minden pályázónak jutott a szaporítóanyagot tartalmazó dobozokból. Ezekben a kiváló minőségű, hagyományos vetőmagvak – sárgarépa, petrezselyem, saláta, tök, borsó, bab, csemegekukorica stb. – mellett kert- és udvarszépítő virágmagok is vannak. 

 

A KMNE vezetése úgy véli, hogy a kerti munka a család minden tagját megmozgatja, összehozza, hisz együtt dolgoznak kicsik, nagyok, és fontos életre való felkészítést is kapnak ezáltal a gyerekek. S aki vet, aki ültet, az bízik a jövőben. 

 

Forrás:

Kovács Erzsébet

Karpatinfo.net

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár