KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

2023 első hónapjai Orosházán

2023. március 26.

Fűtetlen egyesületi házunk ideális fogadóhelye volt az év eleji, kétszeri kefir adománynak! Gyors munkával pakoltuk szét csoportjaink számára, így már mi magunk kevésbé fáztunk! Facebook oldalunkon ötletekkel is elláttuk a családokat az adomány változatos felhasználására!

 

Az enyhe napokat, napsütéses udvarunkat kihasználtuk, hogy termelői áron juttassunk almát, krumplit, hagymát a családjainknak. Ezt megismételtük többször is, amint az időjárás engedte.

 

Vitamin adományt is oszthattunk, ami nagyon hasznos lehet a téli-tavaszi időszakban. Gyerekeknek gumicukor alapú multivitamint, csonterősítő komplexet, vas tartalmú kapszulákat juttattunk el a csoportvezetők által.

 

Nagyon kedvező áru, karácsonyi maradék édességet tudtunk ismét beszerezni, immár évente visszatérő rendszerességgel. Csoportvezetőink ismét helytálltak a finomságok terjesztésében.

 

Lehetőséget kaptunk Gyermelyi tészták rendelésére a gyártótól. Nagyon belelkesedtek a családjaink, meglepően sok és sokféle tésztát , több raklapnyit rendeltünk, hiszen a bolti árnál  jóval kedvezőbb áron juthattunk hozzá a főznivalóhoz!

 

Liszt adomány osztására is lehetőséget kaptunk, kilós, majd zsákos kiszerelésűt is, amelyet igény és mennyiség függvényében oszthattunk ki.  

 

Házunk részleges zárva tartása nem befolyásolja a napi, Élelmiszerbankos adományok szállítását, amelyet az osztó csoportvezető lakására szállítunk. A lecsökkent mennyiségekhez alkalmazkodva minden család havonta 2 alkalommal jut péksütemény és zöldség adományhoz.

 

Társadalmi szerepvállalásunkban is személyi változások történtek . Egyesületünk elnöke töltötte be ezideig az Önkormányzat Helyi Esélyegyenlőség Teremtő Programjában a Nők munkacsoportjának vezetését. Megnövekedett feladatai miatt tevékenységét nem vállalhatta tovább. Örömünkre szolgál, hogy a munkacsoport vezetője ismét egyesületünkből került ki!

 

Képviseltettünk magunkat és koszorút helyeztünk el nemzeti ünnepünkön a városi rendezvény keretében.

 

Kézműves játszóházunk is dolgozott, farsangi ügyeskedést vittünk a Szent Ágota Alapítvány farsangi programjára. A városi Művelődési Ház Tavaszváró programján két turnusban foglalkoztattuk a gyerekeket, nagy sikerrel.

 

A NOE Dél-Alföldi régióban a kiemelkedő munkát végző önkénteseket köszöntötték Gyulán. Egyesületünkből a játszóházas csapat két fő szervezője, lebonyolítója vehetett át  köszönő oklevelet a NOE elnökétől. A csapat lelkesen készül a következő 2 húsvéti foglalkozásra!

 

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár