KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Mosonmagyaróvári Életfások márciusa

2023. április 1.

Családi Nap, közös program a Fehér Ló Közösségi Házzal

 

A Fehér Ló Közösségi Házzal közös rendezvényként március 19-én Családi Napot tartottunk.

Elsősorban kisgyerekes családok töltötték a vasárnap délutánt kézműveskedéssel. Nagy ügyességgel készültek az állatfigurák, gyermekszobai díszek. Vidám hangulatban, nagy lendülettel színeztek, vágtak, ragasztottak kicsik és nagyok sőt a szülők és nagyszülők is.

 A nagyobb gyerekek nagyon várták  a Családi Napra meghirdetett filmet is.

Nagy tetszést aratott körükben Bébi úr: Családi ügy című mozifilm.

 

Tavaszköszöntő ünnepség

 

Március 25-én Tavaszköszöntő ünnepséget tartottunk a Fehér Ló Közösségi Házban. Ez a kicsit megkésett (fűtés hiánya miatt) rendezvény csak az egyesület tagjainak szólt. A családok nem jöttek üres kézzel. Hozták a finom süteményeket, érkeztek a tombolatárgyak is. Amíg gyülekeztünk addig is készültek a húsvéti díszek, no meg a finom szendvicsek, innivalók. Amikor már úgy gondoltuk, hogy mindenki megérkezett, közös játékra hívtuk a gyerekeket és felnőtteket. A vidám hangulatú játék után, levetítettük a tavalyi év legfontosabb eseményeiről készült felvételeket. Ezt követően közös táncon mozgattuk meg izmainkat.

A gyerekek türelmetlenül várták a nekik szóló tombolát, ahol mindenki nyert. Hatalmas lendülettel és kíváncsisággal indultak a csomagokért. Közben fogytak a finom falatok, majd ismét táncra perdültek a szülők és a nagyobb gyerekek. Kisebbek saját játékokat kitalálva múlatták az időt. Következett az est fénypontja a felnőtteknek szóló tombola.  A gyerekek elfáradtak így a szülőkkel közösen a tombolahúzás után hazaindultak.

Az ünnepség teli volt vidámsággal, jókedvvel, beszélgetéssel, étellel itallal, önkéntes munkával.

Jól sikerült közösségépítő program volt.

 

Kerti magokat kaptunk a Katolikus Karitásztól, amelyet 5 rászoruló családnak adtunk át. A csomagok  25 -féle zöldségnövény magot tartalmaztak, volt köztük néhány virágmag is.

 

Március 26-án részt vettünk a Mosonmagyaróvár város Helyi Esélyegyenlőségi Fórumán.

 

Március 26-án bekapcsolódtunk a Győr-Moson Sopron Vármegye Civil Közösségi Szolgáltató Központ  -Változások a NEA pályázatok elszámolásában című - online előadásába.

 

Meghívást kaptunk az  Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének Koordinátori értekezletére, amelyet Mosonmagyaróváron,
2023. március 30-31-én tartottak.

 

 

 

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék