KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Gyalogtúrán a nagycsaládosok

2023. május 15.

Május 13.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete igyekszik színes programokat szervezni tagcsaládjai számára. Ilyen programnak számít a gyalogtúra is, amelyet minden évben megszervezünk azok számára, akik szeretnek a friss levegőn kirándulni.  Nagy várakozással vártuk ezt az alkalmat is. Kissé lehangoló volt reggel a szeles idő, de ennek ellenére is izgalommal telve indultunk útnak.

 

A kitűzött cél a Beregszász mellett lévő beregardói hegy volt, a borongós idő miatt kicsit módosítottunk az útvonalon. Szombat reggel 28 fővel indultunk el. Nagyon szép környezet tárult elénk. A tavaszi, szép zöld táj látképe olyan megnyugtatóan hatott mindannyiunkra. Isten csodás alkotásaiban gyönyörködhettünk a zöldellő fák, virágzó bokrok láttán. 

 

A résztvevők között több olyan család is volt, akik más, hosszabb programokon nem tudnak részt venni, ez a kirándulás pedig pont beleilleszkedett a heti teendőik közé. Jó volt beszélgetni a már ismert családokkal, és ismerkedni azokkal is, akikkel még nem találkoztunk.

 

Az dombra felérve letelepedtünk és mindenki kipakolta az uzsonnáját. Közös imádsággal kezdtük meg a falatozást, aztán a gyerekek vidáman játszottak, amíg a felnőttek beszélgettek.

 

Igazi kikapcsolódást jelentett ez a pár óra, és közben megállapítottuk a többi szülővel, hogy nem mindig a nagy tömeges rendezvények, és távoli helyek a legjobbak. Olykor jó érzés kicsit együtt lenni egy ilyen közeli, mégis szép helyen is.

 

A többiek is úgy vélekedtek, hogy ezt még megismételjük máskor is!

 

Szilágyiné Tóth Gabriella

résztvevő, a KMNE alelnöke

 

A program megvalósult a Magyar Kormány támogatásával!

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár