KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Májusi programok a Csíki Anyák Egyesületénél

2023. május 27.

Ha május, akkor biztosan Édesanyák Hete a program a hónap elején, és mivel idén a hónap első vasárnapja éppen 7-ére esett, és az egyesület szerette volna elkerülni a programütközést a Csíki Könyvhéttel, ezért merészen belevágtunk a munka ünnepének napján, elsején a szervezésbe, és a hagyományos kezdéssel, a Születésfa locsolással, áldással és jókedvvel elindult a XII. Édesanyák Hete. A rendezvényt következetesen a megyeháza márványtermében tartjuk, hisz központi fekvése miatt, és akadálymentesített beléptetésének köszönhetően, egyszerűbben eljutnak a terembe az édesanyák, érdeklődők, itt zajlott tehát a több mint 20 program, reggeli gerinctorna, előadások, gyerekmondózásás, istentisztelet, de a havi szülészeti látogatást is erre az alkalomra terveztük, éppen a látogatottság, nagyobb hírverés miatt. Volt megemlékező koszorúzás a megfogant, de től korán elhunyt kisbabák, édesanyáik emlékére, környezettudatos bolt meglátogatása, de a ditrói Fészek klub édesanyáinak fogadása is a program része volt, illetve a sorsjegyek kihúzása, mely bevételét az egyesület a következő májusi nagyobb eseményre tartogatott.

 

 

A több mint 35 előadó, meghívott előadására szép számban érkezett hallgatóság, az egész hetet belengte a meghitt, családias hangulat, sok tanúlságot sikerült idén is levonni a rendezés/szervezés körül, a kellemes fáradtságot viszont alig tudtuk kipihenni, hiszen készültünk a május 13-án megtartott KCSSZ közgyűlésre, majd az egy hét múlva tartandó második FussNekiCsík adománygyűjtésre (május 21). Itt egyesületünk egy hasznos projektbe fogott, mivel szeretnénk vásárolni egy tárolásra is alkalmas utánfutót, mellyel rendezvényeinkre a fakellékeket, babzsákokat, kisaszatlokat, fakörhintát tudnánk szállítani, ezzel is függetlenedni, bővíteni az egyesületi eszközparkot. Jelen beszámoló írásakor a program lezárult, és sikerült a kitűzött cél fölött gyűjteni, így minden bizonnyal sikeres lesz a beszerzés is hamarosan. 18 nagykövet összesen 12806 lejt, azaz nagyjából 1.067.000 forintot gyűjtött, mely összeg 90%-ából gazdálkodhatunk. Mindent összegezve, mégiscsak fontosak ezek az alkalmak, hogy közös erővel, erőfeszítéssel tudjon apró, de biztos lépésekkel haladni az egyesület is.

 

 

A különleges programokon kívül maradtak a rendszeres, heti alkalmak, babahordozási tanácsadás, találkozók, illetve a kisbabákkal otthon lévő édesanyák istápolása, kilazítása, a hétfő és pénteki gyermekmondókázások.

 

 

Vidám nyarat kívánunk mindenkinek!

 

Tiboldi Bea beszámolója



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

október 26.

14:00

Tiszakálmánfalva

XVIII. Sulisztár

Esemény
Petőfi Sándor Művelődési Egyesület