KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Májusi hírek Hargitáról

2023. június 1.

A májusi hónap második napján kis csapatunk virág gyűjtésbe kezdett. Tágították a gyógynövény és virág ismereteiket, majd annak szárítási folyamatát mutatta be a foglalkoztató-vezető László Timea. Majd amiután megtörtént a szárítási folyamat becsomagolták a gyógynövényeket és ezek árusításra kerültek a pünkösdi búcsún.

 

Május 18-án Szülőklub eseményre került sor, amelyet Bács Béla szociólogusunk vezetett le a szülők számára. Az eseményen 10 szülő vett részt, majd kitárulkoztak egymásnak és ossztották meg tapasztalatikat egymással. Jó látni, hogy ezek az események mennyire fontosak nekik, mivel együttérzést és megértést kapnak egymástól.

 

 

A Fuss Neki Csík 2 programnak közösségépítő jellege van. Itt látszik meg, hogy milyen összetartók vagyunk: úgy nagykövetek terén mint támogatók terén. Az idén a Hargita Megyei Sérültek Egyesülete második alkalommal vett részt ezen az eseményen mint szervezet. A 2022-ben létrehoztuk a Kinetóterápiás Központot Csíkszeredában. A programmal a szükséges hiányzó eszközök vásárlását szeretük volna megoldani, ezzel növelve a szolgáltatás minőségét. A kitűzött cél 10000 lej volt a projekt végére 16928 lej lett.

 

Köszönettel tartozunk minden nagykövetnek, támogatónak és nem utolsó sorba az esemény szervezőinek a lehetőséget.

 

 

Május 24-én Hargita Megye Tanácsa "Önzetlenség" díjjal ismerte el egyesületünk munkatársainak tevékenységét.

 

 

Az idén a Csíksomlyói pünkösdi búcsú alkalmával mint minden évben segítséget nyújtóttunk olyan fizikailag sérült embereknek, akik szerettek volna kijutni a helyszínre, azonban nem volt rá lehetőségük. Ezen kívül a kis csapatunk termékeinkkel is ott voltak és árultak.

 

 

2023. május 30-án szervezetünk meglátogatta a Csíki Székely Múzeumot, és ízelitőt kapott a múltunk egy darabjából. Az eseményen 35 személy vett részt. Felpróbálhattuk a ruha-darabokat, melyek az adott kórból származtak, majd egy filmvetítésre került sor, amiből megtudtuk, hogy hogyan éltek az adott korszakba, milyen hagyományokkal rendelkeztek, milyen foglalkozások voltak és hogyan éltek.

 



« Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozás



Eseménynaptár

Közelgő események

április 25.

10:00

Dunaszerdahely, Felvidék