KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Honismereti kirándulás a Sámuel Alapítvány szervezésében

2023. június 15.

Kárpátaljai kirándulásaink alkalmával mindig rácsodálkozunk milyen gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező területen élünk, nem volt ez másként legutóbbi, június 14-én tarott kirándulásunk során sem. A több mint ötven fős csapattal a reggeli órákban indultunk el Beregszászból, Horváth Zoltán idegenvezető irányításával.

 

Első utunk a Feszty-kilátóhoz vezetett, a történelmi jelentőséggel bíró emlékhelyet, nemcsak a részletes és érdekes idegenvezetői kalauzolás, hanem a táj szépsége is jelentőssé tette számunkra. Ezután egy hosszabb séta következett a beregvári Schönborn-kastély parkjában, ahol érdekes történeteket tudhattunk meg az épület egykori tulajdonosairól. Pihenésként egy közeli vendéglátóhelyen fogyasztottuk el ízletes ebédünket, majd folytattuk túránkat a beregszentmiklósi várkastélyban, ahol a vár ura Bartos József tartott számunkra izgalmas tárlatvezetést. Következő megállónk Bokotej Lóránt alkotóházához vezetett, ahol a művész bemutatta alkotásait és mesélt eddigi pályafutásáról, jövőbeni terveiről.

 

            Kirándulásunk utolsó helyszíne a Szökellő-vízesés volt, melyet egy hosszabb séta és egy meredek terepen való leereszkedést követően tudtunk meghódítani, de a gyönyörű látvány mindannyiunkat kárpótolt.

 

            A késő délutáni órákban, mindenki fáradtan, de lelkileg feltöltődve térhetett haza otthonába. Hálásak vagyunk, hogy mindenütt kedves, barátságos fogadtatásban volt részünk. Köszönjük a tartalmas és pontos túravezetést Horváth Zoltánnak, reményeink szerint még számos alkalommal elkalauzol minket kis hazánk csodás tájaira.

 

            Köszönjük a támogatást a Dorcas Segélyszervezetnek, akik lehetővé tették kirándulásunk megvalósulását, illetve a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatását, akik segítik Alapítványunk működését.

 

Istené legyen a dicsőség!

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár