KÁRPÁT-MEDENCEI CSALÁDSZERVEZETEK SZÖVETSÉGE

Együtt könnyebb...

Révi nagycsaládosok Hajdúszoboszlón

2023. július 26.

Július 20-25 között több mint ötven révi nagycsaládos, fiatal vett részt Hajdúszoboszlón azon a nyári táboron, ami a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány és a partiumi település, a Pro Rév Egyesület és a helyi református egyházközség jó kapcsolatának köszönhető. A táborba Gyergyószárhegyről és Küküllőpócsfalváról is érkeztek. 

 

Hajdúszoboszló a magyar Alföld legismertebb fürdővárosa. Neve egyet jelent az idegenforgalommal, a gyógyvízzel, a pihenéssel korosztálytól függetlenül. A 20. század előtt Hajdúszoboszlón még senki sem tudta azt, hogy milyen kincs rejlik a város alatt. Azonban az 1925. október 26-án földgázlelőhely reményében próbafúrásokat tartottak a környéken. 1090 méter mélységben földgázt találtak, méghozzá igen jó minőségűt. Amire viszont senki sem számított, az az elsőre furcsa, barna színű és különös illatú folyadék volt: a termálvíz. Azt már talán kevesebben tudják, hogy a fúrásokat Pávai-Vajna Ferenc geológus végezte, aki Erdélyben, a Nagyenyed melletti Csongva település szülötte. A gyógyító erejű, 73 Celsius-fokos, magas jód- és kéntartalmú termálvíz az alapjaiban változtatta meg Hajdúszoboszló történetét és turisztikai jövőjét. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülő vendégeknek, valamint kis és nagy gyermekes családoknak. A város folyamatos attrakciófejlesztéssel és a szolgáltatások minőségének emelésével szeretné elérni az idelátogatók elégedettségét . Ide jönni táborozni mindig egy nagy élmény! Főleg annak, aki ritkán vagy talán egyáltalán nem juthat el ide!  

 

  A Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány, a magyarországi Belügyminisztérium egyik alapítványa és segítségével  szervezik meg ezt a tábort Családos sport –és rendvédelmi tábor néven, ahol immár hetedik éve a réviek is részt vettek. Csapláros László főszervezőtől, táborvezetőtől megtudtuk azt, hogy gyakorlatilag már   27 éve szerveznek a Katasztrófavédelmi Bázison nyári táborokat , elsősorban a rendvédelmi dolgozók gyerekeinek, nagycsaládosoknak és a határon túli partiumi, erdélyi magyaroknak. Többek között járt már itt a dicsőszentmártoni Kökényes Táncegyüttes, a kosteleki Szellő Néptáncegyüttes    és ehhez csatlakoztak be néhány éve a réviek is. Idén négy turnus után az ötödikben Erdélyből és a Partiumból érkeztek nagycsaládosok a táborba, elsősorban Révről, és Küküllőpócsfalvárol és Gyergyószárhegyről voltak vendégeink, mondja a táborvezető.   

 

 Barátságban, nagy szeretettel töltünk el négy napot, mondta a főszervező,  a fiatalok, a családok megismerkedhettek a város nevezetességeivel, a szoboszlói termálvíz gyógyító hatásaival,a Hajdúszoboszlói Stranddal. Persze fürdőzés mellett a szervezők focival, asztalitenisszel és jó magyar ételekkel egészítették ki a programot. Esténként kulturális programot is szerveztek, vagy kilátogattak a város szabadtéri szinpadjára, ahol többek között szombaton este a Csik zenekar is fellépett A résztvevők teljes ellátását a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány biztositotta.  

 

A zárónapon, a révi csoport vezetője Hasas János, a Pro Rév Egyesület vezetője mondott köszönetet a meghívásért, a táborozási lehetőségért.  

 

 « Vissza Vissza a lap tetejére

Hírlevél feliratkozásEseménynaptár